vineri, 21 noiembrie 2008

Imaginând guvernul ♀

Doamnelor, domnişorilor şi domnilor, după cum aţi observat, zilele astea se poartă să îţi dai cu presupusul despre cum va arăta Guvernul după alegeri, aşa că mi-a venit ideea năstruşnică să imaginez un guvern sută la sută feminin. Şi fiindcă în politica dâmboviţeană nu avem un număr prea mare de femei de unde alege, o să-l concep de uniune naţională. Unde mai pui că la vremuri de criză economică dă bine să ai guvern de uniune naţională.
Ei bine, trebui să fac observaţia că propunerea pentru postul de prim-ministru e o glumă (proastă?), dar nu şi restul propunerilor.

Prim –ministru - Elena Udrea (să fie numai lapte şi miere în relaţiile dintre palate).
Justiţie - Monica Macovei (PD-L)
Interne şi reformă administrativă - Norica Nicolai (PNL)
Afaceri Externe - Adriana Săftoiu (PNL)
Finanţe - Andreea Vass (PD-L)
Educaţie - Ecaterina Andronescu (PSD)
Cultură – pe doamna de la ICR New York (că mi-a plăcut de ea în scandalul cu poneiul roz)
Sănătate - aş pune-o pe dna Liliana Boca – singura femeie neurochirurg din Transilvania
Muncă - Rovana Plumb (PSD)
Mediu - Mihaela Rădulescu – vedetă tv:)
Transporturi – Anca Boagiu (PD-L)
Lucrări Publice - Zaarour Ingrid (PNL)
Tineret şi Sport – Adina Vălean (PNL)
... aşa, care mai sunt? Agricultură? La ăsta nu ştiu nici o femeie. Sigur sunt multe agricultoare pricepute în ţara asta, dar nu le ştiu. Şi Ministerul Apărării, unde e mai greu de găsit pe cineva. Ar putea fi Lavinia Şandru că-i mai luptătoare din fire.

Apoi aş înfiinţa un Minister al Familiei şi Egalităţii de Şanse, de sine stătător nu la un loc cu Ministerul Muncii, şi aş numi-o ministru pe Gabrieţa Creţu de la PSD.
Iar purtător de cuvânt al Guvernului ar fi bineînţeles un bărbat cu aspect fizic plăcut, voice duioasă şi zâmbet fermecător, care ar cuceri repede toate „fătucile” din presă.

4 comentarii:

Constantin spunea...

Sunt de acord cu guvernul tau.
Cu o singura exceptie: MJ. O alta fata mai putin buhaita n-ai putea gasi?!

Anonim spunea...

Multumesc pentru reactie. E destul de neplacut cand auzi ca ai facut ceva pe care nu l-ai facut, iar, pe deasupra, nici macar nu te intreaba nimeni, nu iti cere nimeni vreo reactie. Spre sa ai dreptate cu formula de guvern, ar fi unul inedit!

Tudorina spunea...

@ constantin, chiar daca e un guvern facut in gluma, poate ai observat ca nu le-am ales pe doamne pe criteriul fizic.

@Dna Gorghiu, Mihnea se joaca cateodata cu focul iar intr-o zi o sa se si arda.

Laocoon spunea...

Elena Udrea prim ministru?? Ati furat cumva ideea de la Mircea Badea? ;) Acum, sincer, n-as vrea sa ma apuc sa comentez in detaliu. Doar cateva cuvinte despre Ecaterina Andronescu. Doamna profesor univ.dr. rector a Univ.Politehnice Bucuresti a aparut pe niste panouri electorale pe care scria "garantat Vanghelie"! Deci, daca un cititor de almanahe garanteaza pentru dansa, eu ce pot sa mai zic? Ar fi ideala pentru postul de ministru al educatie!