marți, 14 iulie 2009

Realitatea tv nu mă priveşte

Realitatea tv anunţă pe pagina online că a lansat un sondaj "inedit" prin care doreşte să afle care ar fi femeile din România care ar avea o şansă în cursa pentru Cotroceni.
Totodată ne invită să ne spunem părerea despre candidatura unei femei la preşedinţia României.
În primul rând, cei de la Realitatea tv n-au aflat că pe acest blog am lansat în urmă cu mai multe luni un asemenea sondaj. Păi se poate?
.
Doi la mână, acum la modul serios, opţiunile pe care le oferă sondajul Realitatea tv sunt foarte limitate şi are omisiuni impardonabile.

Sondaj Realitatea tv :
Ce femeie ar putea ajunge preşedinte al României?
ROBERTA ANASTASE
ECATERINA ANDRONESCU
ELENA BĂSESCU
MONICA COLUMBEANU
MONICA IACOB RIDZI
LAURA KOVESI
MONICA MACOVEI
MONA MUSCĂ
MONICA TATOIU
ELENA UDREA



Monica Tatoiu?! Monica Columbeanu!!! Mă face să cred că autorul sondajului se ocupă de fapt de secţiunea de mondenităţi, nu de politică. Mă mir că nu le-a pus şi pe Sexy Brăileanca, Laura Andreşan sau Nikita.

Lipsesc femei cu care ne putem mândri în politica românească, care ar putea fi adevărate modele de urmat şi de alte românce dornice să facă o carieră în politică bazându-se pe forţele proprii, pe competenţe, specializări şi excelenţă şi nu pe favoritisme sau rubedenii.

Sondajul meu lansat în luna mai s-a încheiat cu următoarele rezultate:

Ce femeie ai vedea în funcţia de preşedinte al României:
Anca Boagiu: 30 de voturi
Renate Weber: 14 voturi
Adriana Săftoiu: 11 voturi
Principesa Margareta: 9 voturi
Corina Creţu: 6 voturi
Monica Macovei: 5 voturi
Norica Nicolai: 4 voturi
Mariana Câmpeanu: 3 voturi
Elena Udrea şi Ecaterina Andronescu: 2 voturi
Rovana Plumb: 1 vot
Sulfina Barbu, Elena Băsescu, Roberta Anastase: 0 voturi

*Faptul că pe primul loc a ieşit doamna Anca Boagiu s-a datorat contribuţiei (prea) generoase a Organizaţiei PD-L sector 2 care şi-a mobilizat membrii la vot.


În sondajul Realitatea tv însă nu apare nici Anca Boagiu, Renate Weber, Principesa Margareta, Corina Creţu sau Adriana Săftoiu. Nu apare nici Norica Nicolai sau Sulfina Barbu. Nu apar nici femei devenite vizibile de curând, precum Alina Gorghiu sau Andreea Vass. În schimb, prin nu ştiu ce schemă ciudată, redactorii Realitatea tv au ales s-o introducă pe Monica Columbeanu, cumva i se pregăteşte o carieră plină de "succesuri" în politică?
Totodată apare Mona Muscă care nu mai are treabă cu politica de ani buni de zile.

Realitatea tv promovează incompetenţa
Sondajul acesta este o dovadă în plus că cei de la Realitatea sunt preocupaţi de can-can-uri şi superficialitate şi că nu-i interesează cu adevărat să scoată la înaintare oamenii competenţi şi pregătiţi. Încă un exemplu.
Astăzi la sesiunea inaugurală a Parlamentului European, camerele de filmat i-au căutat obsesiv pe Becali, Vadim şi Eba. Nimeni n-a vorbit de Adrian Severin, Adina Vălean şi nici măcar de Monica Macovei, unii din europarlamentarii care vor reprezenta cu siguranţă mai bine şi mai consistent România decât primii trei.

4 comentarii:

Anonim spunea...

renate weber... rofl.

cre ca monica columbeanu [scuza cacofonia] ar fi buna de presedinte. dar nu inca. sa adauge la cv si niste muzica, sa scoata 1-2 albume, apoi.

devotchka vezi a e o piesa excelenta - medusa - de brendan perry.

Lucia Verona spunea...

Lasă că şi sondajul de pe acest blog are omisiuni.
Eroarea ambelor sondaje este că pornesc de la notorietate, nu de la "fişa postului".

medusa spunea...

@Lucia, eu as fi vrut sa adaug o optiune mai complexa in sondajul meu. La optiunea "alta" sa existe posibilitatea de a scrie numele persoanei care nu aparea in lista. Numai ca platforma blogspot nu mi-a permis.
Insa pt html-istii de la Realitatea nu cred c-ar fi fost asta o problema.

clau spunea...

Anca Boagiu :)) nu are nici o treaba cu politica.