duminică, 16 ianuarie 2011

Forumul economic de la Davos impune o cotă minimă de femei

In fiecare an, premierii, bancherii, magnatii de afaceri si alti detinatori ai puterii si influentei din elita globala se reunesc in cadrul Forumului Economic Mondial (WEF) in orasul elvetian alpin Davos. Si in fiecare an un factor-cheie a lipsit: femeile. In incercarea de a ameliora echilibrul de gen traditional deprimant la evenimentul de luna aceasta, care incepe peste zece zile, WEF a impus pentru prima data o cota minima de femei.

'Partenerilor strategici' ai forumului - un grup de aproximativ 100 de companii, printre care Barclays, Goldman Sachs si Deutsche Bank - li s-a spus ca trebuie sa aduca cel putin o femeie la fiecare grup de cinci CEO trimisi la evenimentul de profil inalt. Partenerii strategici reprezinta 500 din cei 2.500 de participanti asteptati anul acesta la o reuniune unde David Cameron se va afla in anturajul presedintelui rus Dmitri Medvedev, istoricului Niall Ferguson, secretarului general al ONU Ban Ki-moon, cel putin al unui membru al familiei regale saudite si al nenumarator lideri de afaceri si membri ai elitei academice.

Mai multe detalii aici.

Mai jos o imagine ilustrativa de la discutiile Forumului Economic Mondial de la Davos de anul trecut.

2 comentarii:

Calin spunea...

Si asta (impunerea unui numar minim de femei) nu e o discriminare? (mă întreb)

Medusa spunea...

nu, este o politică afirmativă. Este destinată depăşirii unor bariere care nu ţin de competenţe ci chiar de discriminarea de care ai amintit.