luni, 8 octombrie 2012

SEXUL vs BARZA | Educație sexuală în format video


Vrem să pornim un proiect  de educaţie sexuală pentru tineri, care se va numi SEXUL VS BARZA,  cu ajutorul Restart România.

Avem nevoie de suportul vostru!

40% din ceea ce va duce proiectul nostru în faza următoare sunt voturile voastre



Ce fel de proiect? 

Un proiect  videoonlinede educație sexualăpentru copii mari şi adolescenţi, în cadrul căruia se va vorbi deschis si încurajând o atitudine tolerantă şi sănătoasă despre: corp, reproducere, sex, orientare sexuală şi minorităţi sexuale, stereotipuri de gen, porn, dragoste şi relații interpersonale, agresiuni sexuale şi recunoaşterea lor, sexul în dimensiune lui legală.

Pentru cine? 

  • pentru fetele pentru care vrem altceva decât să nu ştie cum le funcţionează corpul şi s-o afle pe bucăţi din tot felul de surse care le fac să-şi piardă încrederea în ele, cum s-a întâmplat  pentru  generaţia noastră;
  • pentru copiii care se tem de copii cu altă sexualitate decât a lor;
  • pentru adolescenţii care nu ştiu că e OK să fii gay;
  • pentru băieţii care nu ştiu care e treaba cu sexul şi nu găsesc pe cineva să le explice şi învaţă din porn, fiindcă atunci când se face, educaţia sexuală se adresează mai degrabă fetelor;
  • cu gândul la cele 733 de fetiţe între 10 şi 14 ani care au născut în 2010 în România;
  • cu gândul la acele foste colege de liceu care au rămas însărcinate şi nu au mai putut  să continue şcoala;
  • cu gândul la mamele noastre, în a căror copilărie educaţia sexuală nu era sub nicio formă o temă de discutat,  şi care au avut de suferit din cauza asta. 


De ce?

Pentru că, în România, educația sexuală este tabu, iar asta îi afectează  pe copiii și adolescenții români în fiecare zi. Din pudoare, fiindcă nici cu ei nu s-a purtat discuţia asta, fiindcă nu au cunoștiințele necesare, fiindcă le e teamă în mod eronat de încurajarea implicită a debutului timpuriu al vieţii sexuale, mulți părinţi evită să le vorbească copiilor lor despre sex. În acelaşi timp,  în programa şcolară, educaţia sexuală este redusă la câteva teme pe an în cadrul manualelor unei materii opționale (în timp ce religia se face şi la clasa 0).

Pentru că nu există discuţii deschise despre minorităţi sexuale în școli, intoleranţa faţă de acestea este pregnantă, iar  tinerii nu se pot informa deschis despre sexualitatea lor sau a altora.

Cum? 

Cu hotărâre, minte deschisă şi entuziasm din partea noastră, cu reviewuri pozitive din partea juriului Restart România,  şi cu susţinere din partea voastră. 

Nu putem sublinia cât de importantă este susţinerea voastră40% din ceea ce va duce proiectul nostru în faza următoare sunt voturile voastre

Pentru asta aveţi nevoie de un cont pe Restart Romania http://restartromania.techsoupglobal.org/user/register

Se pun ca voturi: numărul de persoane care dau Follow proiectului, numărul de persoane care comentează în mod pertinent iniţiativa noastră, numărul de voturi concret din perioada de votare (votarea propriu zisă începe sâmbătă, 13 octombrie). 

Încă o dată, găsiţi o descriere detaliată a proiectului nostru aici: http://restartromania.techsoupglobal.org/project/sexul-vs-barza .


Vă mulţumim tare mult.  

Încrezătoare în cunoaşterea post-barză, 

Adriana Radu şi Asociaţia FRONT

3 comentarii:

denis spunea...

Iertati-ma, dar pictograma de la inceput, cu femeia fara chip cu o portavoce in mana, cred ca va reprezinta: Omul capata chip, identitate, consistenta, numai in relatia cu Dumnezeul cel Viu, a carui existenta nu depinde, din fericire, de inadecvarile nostre.
Datul cu piciorul in tepusa nu este o activitate creativa. Pentru remedierea acestei probleme va recomand, ca si mie dealtfel, metanoia, schimbarea mintii, adevarata indumnezeire a omului prin impreunalucrarea cu Dumnezeu, si nu prin autodeificarea noastra.
Cu ganduri bune,
denis

Tudorina spunea...

Denis, relaţia cu Dumnezeu "cel viu" este opţiunea dvs. personală, pe care v-o respect. În egală măsură vă sugerez să respectaţi şi dvs. alegerea altor căi de a face lumea asta un loc mai bun şi corect pentru toată lumea.

denis spunea...

Sunt de acord: libertatea persoanei mai presus de orice.
In ceea ce priveste binele si corectul pe care le invocati, trebuie sa fiti de acord ca si ele, ca si credinta, sunt niste valori pe care le intelegem si asumam intr-un mod personal si liber, deci ele nu sunt pentru toata lumea. De ex. eu nu impartasesc aceleasi valori de bine si corect cu dumneavoastra, deci nu mi le puteti impune mie sau intregii lumi ca norma.
Cu respect,
denis