joi, 6 octombrie 2011

Ne vedem azi la Marşul Panaramelor!


SLUTWALK BUCURESTI/ MARŞUL PANARAMELOR
6 OCTOMBRIE 2011

ORA 17.00 – Adunarea vis-a-vis de Tribunalul Bucureşti (fostul Junior), Bulevardul Unirii
-> ORA 18.00 – Plecare spre Piaţa Alba Iulia

DE CE?

Motivul 1:

În România are loc un viol la 4 ore, conform unor statistici ale Poliţiei Române. Neoficial cazurile sunt mult mai multe, pentru că victimele nu îndrăznesc să raporteze agresiunea de teama de a fi judecate, blamate, moralizate. Iar asta ni se pare “NORMAL”!?

Motivul 2:

Agresiunea stradală este continuă! Femeile sunt agresate verbal şi fizic oriunde: pe stradă, la metrou, acasă, la şcoală, la locul de muncă. Nu credem că există în România femeie care să nu fi cunoscut acest tip de violenţă.

Suntem furioase pentru că victimele acestor agresiuni sunt învinovăţite, arătate cu degetul!


Motivul 3:

Apelative precum „piţipoancă”, „leliţă balcanică”, „curvă”, „panaramă”, „târfă”, „păsăric㔄paraşută”, „ţigancă împuţită”, „păpuşă”, „pisi” fac parte din cotidian şi suntem obligate să le suportăm.

Motivul 4:

Blamarea victimei este o practică generalizată, adânc înrădăcinată în mintea celor mai mulţi români. „Majoritatea femeilor agresate pe stradă şi-au provocat agresorii cu un comportament de piţipoancă şi un caracter de leliţă balcanică, ar trebui să fie atente cu cine umblă şi cu cine intră în vorbă, nu să dea buzna la poliţie că au fost violate” – a afirmat prof. univ. dr. Tudorel Butoi, expert criminalist, într-o declaraţie oficială la Realitatea TV în 2010.


Motivul 5:
Sunt violate femei de la 80 de ani până la fete de 12 ani. Adică mame, surori, vecine, prietene, soţii, bunici, fiice. Acestea sunt „curvele” noastre??

Motiv final şi irefutabil:

Victimele agresiunilor sexuale nu sunt vinovate! Punct.

CINE?

MARŞUL PANARAMELOR sau SLUTWALK BUCURESTI?

Protestul (SlutWalk) a fost generat de afirmaţia unui reprezentant al Poliţiei Toronto din 24.01.2011: women should avoid dressing like sluts in order not to be victimized. Marşul a fost organizat pe 3 aprilie 2011 şi a strâns aproape 4000 de participanți. Astăzi sunt organizate mişcări similare în toată lumea, în oraşe din Canada, SUA, Marea Britanie, India, Australia, Olanda, Suedia, Danemarca, Brazilia, Noua Zeelanda, Cehia, Argentina, Mexic, Maroc, Africa de Sud, Singapore.

A AJUNS LA BUCUREŞTI!!

În România, manifestaţia e organizată de Asociaţia FRONT şi voluntarii, susţinută de Cercul de Lecturi Feministe, Grupul FIA, cu sprijinul www.feminism-romania.ro şi Blogul Medusei, deschisă oricui rezonează cu subiectul.

CE VREA?
-Să rupem tăcerea asupra agresiunii stradale!
-Să înceteze blamarea victimelor agresiunilor sexuale!
-Poliţia, sistemul medical şi justiţia să nu mai fie complici la aceste agresiuni, ci instituţii de suport pentru victime.
-Reprezentanții instituțiilor să ofere suport victimelor şi să le trateze cu demnitate, pentru a nu exista teama de a apela la ele!
-Să nu ne fie teamă să depunem plângere penală împotriva agresorilor!
-Să existe ajutor pentru victimele violenţei!
-Ca victime ale agresiunilor sexuale, să avem acces efectiv la servicii medicale şi consiliere psihologică!
-Să fie adoptat ordinul de restricție împotriva agresorilor!
-Violatorii să fie monitorizați ulterior punerii în libertate!

CAND?

6 OCTOMBRIE 2011 (JOI), ORA 17.00 – 19.00

UNDE?

Bucureşti – Bulevardul Unirii, vis-a-vis de Tribunalul Bucureşti (fostul Junior) -> Pţa. Alba Iulia.

CUM?

Civilizat! Cu pancarte, slogane, fluiere, tobe, porta-voce şi convingere!


6 comentarii:

Anonim spunea...

Eu propun dezarmarea violatorilor, prin castrare. e mai simplu. si mai corect. si mai ieftin.cine nu isi poate gestiona impulsurile sexuale sa fie degrevat de aceasta responsabiliate si lasat in libertate. Orice agresor prins este prima data dezarmat: asa sa se procedeze si cu violatorii.

Anonim spunea...

”Violatorii să fie monitorizați ulterior punerii în libertate!”
Propun ca textul de mai sus sa fie inlocuit cu urmatorul: Violatorii sa fie dezarmati definitiv, prin castrare. cine nu isi poate gestiona instinctele sexuale sa fie degrevat de aceasta responsabilitate si lasat sa traiasca in libertate. e mai simplu, mai ieftin si mai corect asa.

parvan spunea...

Felicitari pentru demers.
Cu siguranta mesajul a capatat vizibilitate si sper ca in multe minti sa se fi petrecut rationalizari.
PS: Din pacate au existat si "lideri de opinie" care au folosit buzzul creat pentru a lasa "instigari la viol". Cumva trebuie sa gasiti o varianta de polemica rationalizatoare pentru a nu lasa mesajul campaniei sa fie acoperit de mesajul contrar.

ADRIAN spunea...

Cred ca suprasolicitati citatul ala. Bineinteles ca animalele trebuie pedepsite si ca vina e la violatori dar, asa cum exista si in tenis expresia "greseli neprovocate", ar trebui luat din declaratia aia exact ceea ce dorea sa spuna omu'. Adica un pic de preventie nu strica. Si in trafic, daca te ia pe sus unul pe trecerea de pietoni, la ce-ti mai serveste sa strigi ca el e de vina si ca tu erai pe trecere? Nu mai bine te uiti in stanga, pe dupa masina parcata neregulamentar eventual, chiar si in momentul in care traversezi regulamentar, ca sa te asiguri ca nu vine vreun cretinoid tare si-ti nenoroceste viata? Despre astfel de vinovatie cred eu ca era vorba in declaratia cu pricina, anume ca unele doamne in loc sa fie prevazatoare in anumite contexte transmit (poate inconstient - mai sunt si unele care nu gandesc, sa fim sinceri) mesaje provocatoare, la care unii mai retardati reactioneaza hormonal. Asa cum se zice ca taurul reactioneaza la rosu asa reactioneaza si unii cretinoizi care, din pacate, chiar exista chiar daca tie ti se pare ca nu.

Anonim spunea...

Apropo de asta, ia uite aici link proaspat misogin direct de pe hotnews...

http://subiectiv.ro/fragmente/barbatii-sint-barbati-iar-femeile-sint-giste/

Tudorina spunea...

@anonim, mulţumesc de link. Am impresia că subiectiv.ro caută să-şi facă trafic cu asemenea subiecte. Nu comentez mai mult deocamdată.