joi, 19 martie 2009

Liviu Mihaiu, feminist

Din cauză că a fost redactor-şef la Academia Caţavencu, pe Liviu Mihaiu îl bănuiam de misoginism. De fapt, continui să-i suspectez de această boală grea pe toţi caţavencii, pentru că nu de puţine ori îşi sfârşesc articolele despre femei trimiţindu-le simbolic ori pe centură, ori la cratiţă. Să nu uităm de "faimosul" lor top al celor mai sexy 49 de femei din politica românească.

Dar iată şi una bucată surpriză. La o dezbatere de la Cărtureşti , Mihaiu s-a declarat fermecat de scrierile a două feministe, Marguerite Yourcenar şi Simone de Beauvoir. Ba mai mult, a grăit chiar aşa:

„Eu aş preda aceste autoare în şcoală nu numai femeilor, ci şi bărbaţilor pentru că trebuie să se educe şi mitocanul român”.

„Nu ştiu de ce femeile din România se feresc ca de dracu să spună că sunt feministe, de parcă ar fi ceva rău. Mi-aş dori ca femeile să fie mai vocale în ceea ce priveşte drepturile lor. Am văzut tot felul de ONG-uri, "Salvaţi copiii!", "Salvaţi animalele!", dar n-am văzut nicăieri "Salvaţi femeia!".

2 comentarii:

Ella spunea...

Ole!Ole! pai nu e nici o problema suntem multe feministe...hai Dorina da startul in Romania si eu ma inscriu...vin personal, ca aici e si mai greu sa le explici romancelor ce e cu feminismul:)!

Tudorina spunea...

pai da, multi au impresia ca feminismul inseamna ca nu vrei sa te epilezi pe picioare si urasti barbatii :)