miercuri, 1 aprilie 2009

Poliţia Română practică discriminarea femeilor la angajare

În ciuda legislaţiei ce interzice orice formă de discriminare pe criterii de rasă, etnie, sex, religie, etc. şi în ciuda Legii 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi , Poliţia Română refuză să ia în considerare la angajare doar capacităţile candidaţilor, performanţele şi pregătirea lor, practicând o discriminare directă după criteriul de sex.

Cele 1200 de posturi de agenţi de poliţie scoase la concurs în perioada 1-10 aprilie sunt separate clar pentru femei şi bărbaţi, cele destinate femeilor fiind cam 5% din total.
În comunicatul oficial al Poliţiei posturile scoase la concurs arată astfel:Detalii pe: http://www.politiaromana.ro/stiri/images/stiri/6496/COMUNICAT%20POSTURI%20POLITIA%20ROMANA.doc

5 comentarii:

Unknown spunea...

o fi in functie de cantitatea de catuse disponibile? :D

medusa spunea...

nu Mihnea, e in functie de cromozomul Y

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Ella spunea...

interesant....chestia asta aici ar fi starnit un scandal de proportii si aici (Spania) astia sustin ca femeile politiste sunt discriminate,evident ca probabil cei de aici se compara cu Norvegia unde discriminarea este un termen abject, fiinda tara in care nu exista diferente de gen.

varza spunea...

nu inteleg de ce va mira :D
in romania sunt discriminari la tot pasul...