luni, 4 mai 2009

Sondaj

Am introdus în partea dreaptă două noi întrebări prin care vă invit să spuneţi dacă aţi vota o femeie pentru funcţia de preşedinte al României şi dacă da, care ar fi aceea.

13 comentarii:

Lars spunea...

Da, Zelda presedinte!!!!

skortzy spunea...

DA, daca partidul de suflet asa doreste :).

Sau daca e independenta si e mai OK decat candidatul partidului de suflet.

Iar, in sondajul cu nume am ales-o pe ASR.

Anonim spunea...

Întrebările tale sunt sexiste și denotă o discriminare inacceptabilă în secolul XXI. Cum ar fi: "aș vota o femeie pentru felul în care gîndește și reprezintă anumite idei/poziții/direcții politice?"

Anonim spunea...

Mars la cratita vagaboandelor! Locul femeii este in pat si in bucatarie.

medusa spunea...

@dorine, eu tocmai asta incerc sa aflu. Daca e vreo problema cu faptul ca un candidat (chiar cand reprezinta anumite idei, pozitii politice, respectiv un partid) este de sex feminin.

Desi traim in secolul XXI, e posibil sa persiste mentalitati din alte secole in ce priveste prezenta unei femei intr-o functie de conducere. Mai ales cand e vorba de functia suprema in Stat.

medusa spunea...

Mersi, anonimule! Esti un bun exemplu pentru discutia de aici.:)

Anonim spunea...

@medusa: Eu, din păcate, nu aş putea să răspund la sondajul tău.
Dar ca să nu dau un răspuns direct, pot spune că aş vota o persoană cu o agendă valoroasă. Din punctul meu de vedere, o astfel de persoană, de orice sex, nu ar putea să iasă dintr-un partid pe care nu-l diger - tocmai pentru că ideile partidului şi oamenii din el nu sunt pe placul meu. Nu aş vota o FEMEIE, ci o idee, o platformă, o direcţie politică...
Şi mai ales o echipă. Toate la feminin ;)

medusa spunea...

dorin, intrebarea e simpla, cred ca te complici. Ai vreo problema daca acel candidat care prezinta niste idei, proiecte politice conform ideologiei la care aderi e de sex feminin? Din cate imi dau seama, nu, deci raspunsul 3 pica. Inteleg ca partidul si valorile pe care le promoveaza au importanta pt tine, deci presupun ca pica si raspunsul 1. Deci poti sa bifezi raspunsul 2.
Simplu.:)

Claudiu Tufis spunea...

Intrebarea sufera :) 1. variantele de raspuns ar trebui sa fie exclusive si exhaustive. 2. amesteca atitudini fata de roluri de gen cu atitudini politice.

Eu as fi intrebat cam asa: "imaginati-va ca in turul doi al alegerilor prezidentiale aveti de ales intre o femeie si un barbat. Ambii candidati sunt independenti si au programe politice similare. Pe care dintre cei doi candidati i-ati alege: a. Candidatul de sex feminin. b. Candidatul de sex masculin."

medusa spunea...

Claudiu.
E o intrebare greu de formulat. Daca ar fi fost asa cum ai formulat-o tu, propabil multi mi-ar fi raspuns ca nu conteaza daca unul e barbat si altul femeie ci ceea ce au in cap/ce promit/ofera, etc.
In principiu ceea ce voiam sa vad e daca faptul ca un candidat, presupund chiar ca provine de la partidul preferat, poate fi respins de votantii normali ai partidului pe motiv ca e femeie.
De aceea apare varianta 3 de raspuns.

Sa zicem ca tu votezi de obicei cu PNL. Am vrut sa vad:
1. Votezi o femeie, chiar daca ea e de la PSD sau PDL sau alt partid/e independenta
2. Votezi femeia numai daca ea e candidata PNL
3. Alegi sa votezi candidatul barbat de la alt partid atunci cand partidul tau de suflet, PNL, are drept candidat o femeie (atitudine clara de respingere a femeii).

Iata de ce am amestecat genul cu atitudinile politice.

Anonim spunea...

mai femeie, Elena Udrea nu e in lista pt prezidentiabile. E posibil asa ceva?
Ai trecut-o la altele? Blasfemie!!!
Epic fail anyhowz.

medusa spunea...

este, este! Chiar la pozitia a 3-a. Uita-te mai bine:)

Ella spunea...

daca o gaseal pe elena basescu cu vreun procentaj muream de draci!
Ma bucur ca nici tanti rovana plumb care tipa in gura mare ca e feminista dar a insultat organizatia de femei din barcelona ca suntem toate capsunarese (si daca am fi, desi nu suntem sa ii aduc aminte asteia ca PSD e votat in majoritate de lumea care se dedica agriculturii) si mai mult...pt ea romanii din spania nu prezinta nici o importanta, desi duntem peste un million.
In fine in lista ta as sterge cel putin jumate din femeile alea care le-ai pus!