vineri, 30 iulie 2010

Sclavo, dă şi tu aspiratorul ăla mai încet!

Iată mai jos o reclamă inspirată din realitatea de zi cu zi a familiilor din România. În timp ce ea trudeşte la treburile casei, el se scarpină pe burtă uitându-se la meci şi dând ordine. E deranjat, bietul de el, de zgomotul aspiratorului!

P.S. În multe cazuri reale, femeia şi-ar fi primit şi porţia de bătaie pentru "neobrăzarea" de a da cu aspiratorul când e meci la tv .

13 comentarii:

Dorel spunea...

Tudorino, nu te supara pe mine dar cred ca familiile din a caror relitate e inspirata reclama asta n-au aspirator in casa.

Hai sa-ti zic eu alta varianta: marmezel sparge seminte cit e ziulica de lunga si sta singurica acasa cu musiu la munca si, cind vine si el ostenit si se aseaza pe canapea sa bea o bere si sa se uite la tv atunci se apuca si ea sa dea cu aspiratorul. Ce zici?

Amy spunea...

Meduso, şi eu am văzut din ce în ce mai multe reklame de genul ăsta! Şi kulmea e că parcă s-au înmulţit în toată lumea!!(a propos de tot ceea ce vă scriam şi de experienţele mele cu tinerii angajaţi în industria asta a Advertisingului..ţiganii şi Anglia şi Radu Florescu şi mafia Băsescu şi aceea Vanghelie: uăăăă!!
Dorel dragă, pari un tip care crede că este de treabă. Dar, fiindcă tot nu vei 1. citi şi nici nu vei 2.înţelege corect vreodată capit.27, 28 din 'Zăpada' lui Orhan Pamuk, de pildă(1a ediţie, în Curtea Veche)însă, în loc să 'ne umpli' cu exemple din cultura ta proprie şi 'amplă' despre evenimentele reale ale vieţii, ce zici de faptul că şi ea a stat toată ziulica în casă şi şi-a văzut de treburile sale(a completat formulare de CVuri pentru unele firme de pildă) şi, cu toate că este obosită, acum vrea să-i facă curat în casă, ca să se simtă ei 2 bine împreună, în cuibuşorul lor propriu de pildă? De kestiunea asta nu te-a învăţat mămica? Dar colegii??

Anonim spunea...

Ahh, şi-acum observ: el e îmbrăcat în roz ca să arate că e un handicapat misogin rău de tot! Şi ea este în..bleu..ca să arate că îi plac băieţii, că e o altă Udrea sau ce..măi??

Don Gheară spunea...

Lasă-ne Meduso, cu şuşanelele astea.

Amycommunications spunea...

Draga mea, observ că nu mi-ai publicat comentariile-2-la această postare a ta şi la acea lui Dorel. Cu toate că aparenţial suntem 'gînd la gînd'.
În cţiile în care eu nu am nevoie de aprobarea voastră ca să fiu ceea ce sunt de mulţi ani(o politiciană discriminată de extrem de mulţi ani, aici!): nu înţeleg de ce nu vreiu să accepţi faptul că o cooperare nu se poate realiza cu acele-acei care nu au cum să vrea acest lucru pt.simplul motiv că..Nu pot!! Bazîndu-ne acum pe demonstraţii ştiinţifice şi nu pe păreri, am experienţă practică de ani de zile şi cu aceste conferinţe juridice şi de genul 'piaţa forţei de muncă' şi cunosc mai bine ca tine cîte minciuni se servesc permanent..iar tu pui linkurile Elenei Udrea şi ale altor P.D.L.iste pe blogul tău zis 'feminist'? Scuze, dar este o imensă lipsă de logică şi coerenţă între ceea ce afirmi şi tot ceea ce faci. (Eşti atît de influenţată politic încît nu postezi comentariile mele la adresa tembelilor egoişti cum este acest Dorel ce ţi-a răspuns??)

Medusa spunea...

Amy, scuze de intarziere, am fost plecata si n-am avut acces la calculator.

Amy spunea...

În cazul ăsta scuză-mă tu pe mine, înţeleg perfect(mai ales că nu mai am internet mobil de cîteva luni de cînd cu examenul pt.master), dar ştii, acum că am rezolvat cu O.N.U. sunt hotărîtă să continui împreună cu cîţiva colaboratori-campania Say No To Violence against bright women.
Tocmai din acest motiv, te rog să îmi răspunzi sincerrissimo la întrebarea pe care ţi-am pus-o mai devreme despre blogurile P.D.L.istelor..şi despre constatările noastre şi mai ales experienţa mea pragmatică cu toate conferinţele ăstea de presă din Capitală. Looking fwd.2 your reply...

Medusa spunea...

Amy, nu stiu de la ce partid esti, ei bine, afla ca eu nu sunt afiliata politic si la mine pe blog pot aparea linkuri catre toata lumea, inclusiv la PD-L.

Amy spunea...

Draga mea Tudorina(sau medusa; nu ştiu cum să_ţi spun şi nu am datele tale de contact; fiindcă ţi_aş fi telefonat pînă acum): mulţumesc într_adevăr pt*asigurările* tale Se pare însă că nu ştiu eu încă ce este cu linkurile acestea către alte blogs, pentru că înţeleg, din răspunsul tău, că acestea apar 'automat'.Cît despre preferinţa mea politică, este aceeaşi cu structura mea biologico-intelectuală şi le-am descoperit odată cu studiul meu împreună cu experienţele mele complexe de viaţă, din ce în ce mai mult: sunt şi voi fi social-democrată mereu. Chiar dacă voi prezenta întotdeauna un echilibru care mă va plasa undeva între liberali şi social-democraţi.Prefer însă să îi am pe ambii, eu rămînînd întotdeauna o 'judecătoare' în căutare de alt 'judecător'. Din simplul motiv că aşa am fost eu chiar mereu..din urmă cu peste 31 ani cînd m-am născut.Şi lumea-din toate partidele ca şi în viaţa de zi cu zi-s-a ferit întotdeauna de 'curăţători' precum sunt şi eu. Aşa încît, nu mi-au dat carnet de membră P.S.D. aşa cum eu am cerut şi nici nu mi-au dat în schimb nimic-cum este firesc în orice proces comercial-pentru tot ceea ce am făcut şi continui să fac pentru aceşti. Din alt p.d.vedere, nici eu nu doresc să mă amestec cu toţi 'cocalarii' de ambele sexe şi de toate vîrstele din partid. Eu însă, voi fi întotdeauna aproape de americani şi ruşii intelectuali(cu ei m-am născut şi am crescut)şi altceva în afara ţărilor nordice şi aceştia(şi Italia şi Belgia din cînd în cînd): nu vreau să ştiu. Salutări şi..aştept datele tale complete de contact. Îţi mulţumesc(poţi şterge P.D.-Listele din blogrollul tău??)

Gopo spunea...

Meduza, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar ai o adevarata obsesie legata de subiectul asta. Un stereotip ... invers ! La tine, femeile vesnic sunt niste biete victime care spala, dau cu aspiratorul, matura iar barbatii porci care nu fac decat sa se uite la meciuri de fotbal. Nu stiu de unde sau de ce te incapatanezi sa bati apa in piua cu un stereotip care nu cred sa fie reprezentativ pentru familia tipica de la oras. Nu-mi amintesc ca tatal subsemnatului, par example, sa fi stat trantit pe canapea - cand era vorba de curatenie punea toata lumea umarul la treaba, fara exceptie. In familiile normale, cu un oarecare nivel de educatie si civilizatie, astfel de comportament cum tot cauti tu sunt rare. Nu de alta, dar macar de gura femeilor te apuci de treaba :D

Desene animate spunea...

ce reclama misogina, bine ca nu am mai vazut-o la tv pana acum...

Medusa spunea...

Gopo, nu ma supar pentru ca pot sa te contrazic cu date. Conform unor studii, e drept mai vechi, din anul 2000 (ca intre timp nu mai exista finantari pentru astfel de studii), in familiile din Romania exsta rareori un parteneriat real intre soti la muncile casnice. Barbatul cel mult ajuta. La muncile casnice putem include si ingrijirea copiilor si a rudelor bolnave sau in varsta.
Tu te referi la familiile de la oras cu "un oarecare nivel de educatie si civilizatie" . Adica, procentual vorbim, 10% sau hai, 15% din gospodarii (terminologia INS). Dar nici nu m-as grabi sa-i aplaud pe intelectuali. Am vazut o familie de 'ntelectuali in care el nu-si facea nici patul dimineata.

Vlllad spunea...

Mie nu mi-e clar daca acel "schimba ceva" se adreseaza barbatului sau femeii. Daca se adreseaza femeii nu mi se pare o reclama misogina. Dar cum Dedeman targeteaza genul masculin, tind sa iti dau dreptate aici.

Imaginea nu este una originala. Au utilizat-o si Parazitii in videoclipul de la piesa "In focuri" (pe care te rog sa il privesti chiar daca il vei urî dupa aceea), unde o femeie goala da cu aspiratorul in timp ce trei barbati mananca seminte pe canapea. Chit ca interpretii sunt misogini pana in maduva oaselor, eu nu consider aceasta imagine (cu femeia goala) drept una misogina, ci revelatoare pentru femei, deci pro-feminista ("Uite, asta e parerea lui despre rolul tau social! Sex si munca casnica. Fa-l sa ii para rau!"). De aceea daca reclama ar fi adresata femeii ar fi chiar o reclama feminista. Totul tine de perspectiva.