marți, 22 noiembrie 2011

Blog împotriva reclamelor sexiste

Zi de zi reclamele ne livrează mesaje stereotipe despre femei.
Ai zice că suntem toate obsedate de siluetă, de riduri sau de strălucirea părului. Ai zice că nu mai putem dormi noaptea de grija balonării sau de cât de albe sunt „şoseţelele” copiilor. Pe lângă stereotipuri, publicitatea românească are nenumărate elemente de misoginism, de sexism şi de dispreţ faţă de experienţele femeilor.

De curând, în cadrul unui proiect dezvoltat de Centrul FILIA s-a lansat un blog ca răspuns la publicitatea ofensatoare la adresa femeilor. Un blog pe care vor fi prezentate şi comentate diverse reclame difuzate în presa audiovizuală şi presa scrisă.

Blogul va conţine pentru început următoarele categorii: Publicitate Ofensatoare România, Publicitate Ofensatoare Internaţional, Bune Practici România şi Bune Practici România Internaţional. Puteţi propune noi categorii sau teme.

Mai multe: „NU publicităţii ofensatoare!”.


3 comentarii:

Lore spunea...

Reclama de la crama Murgatlar ati vazut-o?
http://www.youtube.com/watch?v=ywDQdofg3rw&feature=player_embedded

Tudorina spunea...

Vai, ce "subtili" sunt măgarii! Mersi, Lore, nu ştiam reclama.E jenantă, zici că le-a făcut-o concurenţa ca să le strice imaginea. :)

Alexandru spunea...

Haideti ma fetelor ... un pic de simt de umor nu strica nimanui ... Si eu vad uneori reclame care ironizeaza sau iau peste picior barbatii sau fac bascalie de defectele noastre, dar eu rad de ele, nu imi fac sange rau. Sincer, gluma e gluma, zambiti. Atunci cand un politician sau un om cu prestanta spune pe un ton serios ceva jignitor la adresa femeilor, gen musiu Butoi, mai inteleg, dar sa te superi si la glume sau ironii, parca e prea de tot :P