luni, 3 septembrie 2012

Apel către femei: boicotaţi "Caţavencii"! (sau, femeile legate de calorifer contraatacă!)

În urma articolului Femei care merită să fie legate de calorifer de Dan Darie publicat pe 31 august 2012, am hotărât că revista Caţavencii merită să fie boicotată de toate femeile. Vă invităm să vă alăturaţi!
Caţavencii este un săptămânal românesc de satiră deţinut din 2012 de Patetic Media SRL (acţionari Mircea Dinescu şi Doru Buşcu) ce publică în mod curent articole anti-femei cum ar fi "Femei care merită să fie legate de calorifer" de Dan Darie sau "Top 5 nesuferite care-ţi strică dimineţile", "Top 3 femei imbecile cu care să nu vă căsătoriţi", etc. de Mihai Radu.
 "Caţavencii", revista misogină pe care nici mamele lor n-o citesc!



[Click pentru imaginea mărită]


Concept : Asociaţia Front & Cercul de Lecturi Feministe

CUM TE POTI IMPLICA?
1. Dă mai departe! Poţi folosi imaginea de mai sus şi/sau sigla boicotului:
2. Daca ai site, directionează un link “Catavencii” către adresa: http://s-fia.ro/catavencii.html


_________________________________


Later edit.


Caţavencii, sub orice critică, îşi îndeamnă cititorii pe Facebook, într-un mod homofob,  să lase comentarii murdare la mine pe blog: http://www.facebook.com/catavencii
Click pentru captură imagine:


Eu am fost banată din a mai lasa comentarii la ei. 

26 de comentarii:

Alexandru spunea...

Ăștia de la Cațavencu fac bâză de toată lumea. Hai să gustăm glumele lor și să numai sărim în sus :)) Dacă ar râde nuami de femei atunci i-am putea cataloga ca misogini, dar dacă râd de tot și de toate ... să nu exagerăm. Probabil că și PDL-iștii ar trebui să boicoteze, că și de Băsescu se face bâză cu vârf și îndesat. Și exemplele sunt gârlă. Vorba aia : acestă revistă e un pamflet și trebuie tratat ca atare :p

Magda spunea...

Mă femeie, nu ştiu, dar mie-mi place "Caţavencii". Dacă tu te identifici cu tipologiile din articole, e doar problema ta. Nu suporţi adevărul şi gata.

Tudorina spunea...

Alexandru, Magda, articolul din Caţavencu este jignitor. Vă rog arătaţi-mi pe unde în presa occidentală se permite publicarea unor asemenea mizerii, numite bombastic pamflete. Când scrii articole sexiste, rasiste, xenofobe ş.a., ele devin un suport pentru propagarea stereotipurilor şi a urii, ca să nu vorbesc de incitarea la violenţă. Deci, reacţia normală este ca ele să fie criticate, nu tolerate, nu aplaudate.

camil spunea...

De aia cititorii nostri sunt mai inteligenti decat ai lor...

Alexandru spunea...

genial Camil! :) Ai dreptate! Medusa, pamfletul trebuie să ai voie să-l faci la adresa oricui și oricum, dacă scopul lui este doar a ironiza, a provoca râs și nu a prezenta un atac împotriva cuiva, de a eticheta pe cineva într-un mod serios. Exemple de pamflete :
-Ce vedeau bravii soldați francezi în oglinzile lor retrovizoare în al doilea război mondial?
-Frontul

sau

Care este cel mai garnic popor din lume?
-Francezii! Trei sferturi dintre ei muncesc câte 12 ore pe zi la întărirea Liniei Maginot!

Ei cum ar fi să se apuce francezii să ne sară în cap sau să ne boicoteze pentru asta? Dacă și ei s-ar limita la bășcplie când ne fac țigani și în realitate s-ar comporta frumos, neutru cu noi, poate n-ar fi bai, dar din păcate ei cred în această etichetă la adresa noastră. Și despre doctori sunt atâtea pamflete de numai am timp să le citesc. Și nu am văzut doctori care să boicoteze ... :)) Hai să învățăm să gustăm pamfletul ... Până la urmă e o dovadă de inteligență să știi să guști o ironie bine făcută. Numai ghiolbanii ăia cu IQ 20 sar la bătaie când le spui ceva ce ei nu reușesc să priceapă. Și până la urmă trăim în demopcrație, scrie omul ce vrea, că doar nu omoară, nu fură, nu dă în cap la nimeni. Și eu dacă prin absurd aș scrie un articol despre Hitler în care să-l pup în dos (nu am nici cea mai mică intenție să fac un așa gest) nu s-ar putea reacționa împotriva mea decât tot pe cale mediatică, unde un alt om să scrie ce aberații am debitat eu, dar cam atât ... :) Ciudat ... când se râde de alții râdem și noi ... când se râde de noi ... ne supărăm :D

mcostea spunea...

faptul ca se trezesc unii sa zica e vorba de glume nevinovate si unele care simt placere sadica cand sunt facute proaste asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne intrebam unde naiba e comicul din acest articol nefericit? comicul critica, bascalia insa distruge. si aici e vorba de un articol cu tinta fixa: face bascalie de femei! comicul lipseste cu desavarsire, e doar bascalie sexista. ati vazut vreun articol scris de ei in care sa faca bascalie de sexul masculin? aratati-mi-l si apoi mai vorbim.

Alexandru spunea...

mcostea ai auzit tu bancuri despre munteni? Că eu n-am auzit niciunul și dacă există chiar sunt curios cum sună (sunt din Brăila, Muntenia la origine). Numai bancuri despre moldoveni, olteni, ardeleni, unguri, secui, etc). Asta înseamnă că e vorba de discriminare în bancurile românești? Se pot apuca și femeile să râdă de defectele bărbaților (oricum o fac, dar nu recunosc). Exemplu de o astfel de bășcălia : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=512583572089479&set=a.316986034982568.99574.100000135226944&type=1&theater

Adică ca și cum un bărbat ar fi incapabil să se descurce singur :)) Asta poate fi văzut ca jignitor pentru un bărbat, sau poate fi văzut doar ca o glumă că bărbații sunt mai împrăștiați ca și femeile și gata! :))

Daniel spunea...

Daca astia de la catavencii sunt catalogati drept niste "pierde-vara" ca se tin numai de glume, cum o putem cataloga pe madam autoarea de articole defensive feministe? Faza asta se aseamana al naibii de mult cu aceea in care biserica s-a suparat pe capacele de canal bucurestene pentru ca au cruce, cruce strivita cu nepasare zi de zi...

Tudorina spunea...

Nu de glume, ci de jigniri şi băşcălie, cum zice mcostea, se ţin caţavencii. Şi aşa-s de simpli la tărtăcuţă încât şi-au trimis postacii să comenteze aici. Ca să demonstreze ce? Că-s patetici la maxim.

mcostea spunea...

Alexandru, am auzit multe bancuri despre munteni. "miticii" sunt munteni. dar vad ca tot nu s-a priceput faptul ca articolul asta nu e gluma ci e bascalie. ia articolul si inlocuieste tot ce-i de sexul feminin cu sexul masculin si considera ca e scris de niste femei care te iau in bascalie tot timpul sa vedem ce mai zici apoi. eu nu sunt impotriva glumelor, a ironiilor fine. sunt impotriva bascaliei care nu poate fi decat jignitoare. poti fi ironic punctual cu un om sau cu o breasla dar nu poti fi bascalios cu o rasa intreaga sau cu celalalt sex fara ca cei in cauza sa nu se ofuscheze. in articol nu se ironizeaza un defect, se vorbeste cu ura despre femei. despre toate!

Alexandru spunea...

Am găsit bancul ăsta pe net :
-Vreau un bărbat loial,iubitor, atent, răbdător, ascultător, calm, care să nu plece niciodată de lângă mine chiar dacă l-aș alunga ...
-Cred că mai bine îți cumperi un câine ...
Vi se pare bancul unul misandru, jignitor la adresa bărbaților? Chiar dacă ar fi mie nu-mi stârnește decât zâmbet, poate unul cu tâlc căci știu că ironizează anumite defecte pe care le au bărbații. Chiar și celebra sintagmă ,,Toți bărbații-s niște porci,, stârnește zâmbetul celor cu neuroni câțiva, chiar dacă este cât se poate de jignitoare la adresa sexului masculin. Personal, mie articolul Cațavencilor mă face să zâmbesc, acum dacă voi vreți să vă faceți sânge rău n-am să mă mai pun mult de-a curmezișul. Multă baftă în demersul vostru, oricare ar fi acela, deși gândesc că un răspuns mai inteligent ar fi să le-o plătiți cu aceași monedă, construind un articol bășcălios la adresa lor gen ce se află deja în articolul ăsta acel dialog modificat al Mamei lui Ștefan cel Mare :)) O ironie se înfrânge în mod elegant tot cu o ironie, mai acidă și nu cu pumnul sau cu o jignire ;) Toate cele bune :)

Alexandru spunea...

P.S. : N-am fost niciodată postac în niciun domeniu, ci mi-am exprimat ideile pe care le gândesc :)

Alexandru spunea...

mcostea, am uitat de faptul că ardelenii îi numesc pe bucureșteni mitici, făcând bășcălie de stilul mai colorat și exagerat pe care bucureșteni vor să-l imprime istoriei noastre. Păi și nu văd niciun bucureștean serios care să dea măcar un răspuns mai cu subiiect și predicat la chestia asta. Pur și simplu e o ironie la un stil al bucureștenilor și gata.

Tudorina spunea...

Mda, arată-mi ironiile din articolul despre femeile care merită legate de calorifer. Autoironie era parcă, iar bădărănie din plin.

andrei spunea...

http://www.dcnews.ro/2012/09/feministele-boicoteaza-catavencii-vezi-ce-le-a-deranjat/

Unknown spunea...

"Top 3 copii idioti care-ti strica ziua:
1. Fete cu zulufi, viitoare m**ste, vorbesc stalcit sub pretextul ca au numai un an juma'te.
2. Baieti cu ochii mari... scutece, haine, incaltari... mancare! Creaturi diforme cu cap anormal de mare care ne distrug orice sansa de a fi fericiti in viata.
3. In general, copiii cu handicap, de orice sex ar fi ei."


Asta e un exemplu de pamflet facut oricum si la adresa oricui. Majoritatea oamenilor gusta un pamflet de buna calitate; un pamflet reusit este acela care biciuie moravuri si nu persoane. Eticheta de "pamflet" este adesea lipita pe un rahat mirositor care n-are multe in comun cu nici un gen literar. Indiferent sub ce denumire ne sunt prezentate, niste dejectii mizerabile raman totusi dejectii mizerabile.

Unknown spunea...

Se scrie FII, cu doi i, numai la:
- imperativ afirmativ: Fii cuminte!
- conjunctiv prezent, forma afirmativă şi forma negativă: Vreau să fii cuminte. Vreau să nu fii obraznic.
- viitorul format de la conjunctiv: o să fii, nu o să fii.

În rest e FI, cu un singur i:
- infinitiv: a fi
- imperativ negativ: Nu fi obraznic!
- condiţional prezent: aş fi, ai fi
- condiţional perfect: aş fi fost, ai fi fost, ai fi spus, ai fi făcut
- conjunctiv perfect: să fi ştiut, să fi fost, să fi avut
- viitor: voi fi, vei fi
- verb + FI: pot fi, poţi fi, să poată fi, să poţi fi, vei putea fi.

Tudorina spunea...

Cui i te adresezi, Vave?

Tudorina spunea...

Mă refer la comentariul cu atenţionarea gramaticală. Cu celălalt comentariu sunt de acord, sunt dejecţii mizerabile cu pretenţia de pamflete. Şi ce să le facem? Să le lăsăm aşa, să stăm cu mâinile în sân? Merge şi o revoltă din când în când, poate se mai potolesc.

Anonim spunea...

http://www.kmkz.ro/de_ras/18/ma-ofer-s-o-fut-pe-oana-stancu-si-sa-l-bat-pe-mircea-badea/
presupun ca asta e foaaaaaarte ok
"Oana Stancu are rate de plătit, probabil. Plus foarte mult de mâncat, fără îndoială. De la o vreme, latră mai tare decât o face trei sferturi de trust. Nu înțeleg ce vrea, nu înțeleg cum de nu obosește, nu pricep: ce poate Voiculescu să-i dea și nu-i pot da eu ca să tacă? Bani, e drept, nu-i pot da mai mulți. Dar o face doar pentru bani? Slabe șanse. NIMENI nu s-ar umili atât, nimeni n-ar coborî până la nivelul ăla, nimeni nu și-ar obliga familia și prietenii să-l disprețuiască pentru niște bani, oricât de dator ar fi și oricâte calorii i-ar fi necesare zilnic. Am concluzionat, sper că-mi permiteți, c-o face pentru pulă. N-am găsit o expresie mai elegantă, mă scuzați. Oana Stancu vrea umilită, cum ar zice prietenii mei. Se rezolvă, Onuța! Treci pe la mine oricând! Beau niște vin și a doua zi ești atât de calmă și de echilibrată încât nu te mai primesc decât la TVR Cultural. "

Unknown spunea...

:)) Evident, tastam in mai multe ferestre iar conjugarea lui a fi avea alta destinatie.

Cat despre protest, sunt de acord si protestez des cand, cum si daca mi se pare efectiv... altfel, sunt subversiv si sabotez. Cred in puterea exemplului, a educatiei in familie (sistemul instruieste, nu educa), in bocancul pe cap care face minuni acolo unde educatia a ratat. Si mai cred ca mitocania nu consta in folosirea anumitor cuvinte, orice cuvant poate fi folosit intr-o constructie cu scop josnic.
Iti garantez ca daca apare un personaj care la orice intrebare raspunde cu un ragait si personajul ala isi va gasi publicul potrivit. Ca n-o sa-ti placa tie si ca n-o sa ai prieteni printre fanii lui asta e altceva...

o fiinta ganditoare spunea...

super amuzant cum tipi ca alexandru sunt atat de pierduti in paradigma conform careia femeile nu se pot descurca/gandi singure ci trebuie sa vina un barbat sa le explice ce sa faca si cum stau lucrurile, incat n-au nici cea mai mica jena sau retinere sa ne dea - complet inconstient, se pare - sfaturi despre cum de fapt ar trebui sa facem exact ce-am facut, haha ("... deși gândesc că un răspuns mai inteligent ar fi să le-o plătiți cu aceași monedă, construind un articol bășcălios la adresa lor gen ce se află deja în articolul ăsta acel dialog modificat al Mamei lui Ștefan cel Mare :)) O ironie se înfrânge în mod elegant tot cu o ironie, mai acidă și nu cu pumnul sau cu o jignire ;)" - wow, pe bune?!? ce bine ca esti de-acord cu noi. deci asta da satira!)

oricum, iti multumim, alexandru, ca gandesti. oare ce ne-am face noi daca n-ar gandi barbatii si nu ne-ar spune-o?!?!?? :) hai, va rugam mult sa ganditi in continuare.

si un text exact despre faza asta, care se-ntampla de 10 ori mai des decat se intampla sa mai gasesti un articol cu vreo urma de umor in revista catavencii in ziua de azi:
"Men Explain Things to Me; Facts Didn't Get in Their Way"

Tudorina spunea...

Se pare că boicotul a stârnit enervarea multor indivizi – preponderent bărbaţi - cu atitudini dubioase. După ce Caţavencii au postat link către articol pe facebook îndemnându-şi cititorii să lase comentarii homofobe, a venit rândul unor vechi anti-feminişti să-şi facă apariţia, nu dau nume, se cunosc ei, pe care am luat decizia să-i cenzurez fără milă. Urmarea a fost că am primit mesaje de ameninţare că „de data asta nu mai scap”.:) S-au mobilizat tot felul de dubioşi şi culmea nişte tipi de la UMF Carol Davila. Alexandru, ai vreo legătură cu ăştia? Mi se pare penibil şi laş ce faceţi dar atâta vă duce capul… Să ştiţi, dragi neghiobi că dacă veniţi cu comentarii de doi lei sau vulgare aici nu publicaţi. Alexandru răspunde la ce te întreb apoi fă bine şi dispari şi nu mai vizita acest blog. Mersi.

Alexandru spunea...

Am făcut facultatea la Mureș. Nu am nicio legătură cu absolut nimeni din UMF Carol Davilla și nu cred că voi avea prea curând. Nu știu despre ce persoane vorbești și te anunț că ceea ce am scris am scris după gândirea mea (indiferent dacă este corect sau eronat). Nu fac parte din niciun grup care și-a pus în gând să îți strice ție blogul și nici nu am făcut vreun pact sau ceva cu cineva contra ta sau a celorlați comentatori ai blogului tău.Dacă verifici toate comentariile mele anterioare de la postările tale vei observa că niciodată nu am jignit sau am amenințat pe cineva. Mereu am fost moderat și am încercat să-mi motivez intervențiile. Nu înțeleg deci de ce mă inviți să nu mai comentez pe blogul tău, atât timp cât nu am încălcat nicio regulă de bun simț. De când am și eu blog n-am șters decât două mesaje în istoria mea. Unul care avea înjurături la adresa mea ca la ușa cortului și altul care jihnea o prietenă de-a meqa într-un fel care te-ar face să numai mănânci trei zile. Am considerat că nu-și au rostul acele mesaje să le păstrez. În rest am acceptat să intru în orice polemică cu oricine și pe orice subiect, chiar dacă acea persoană mă contraria în tot. Iartă-mă din suflet Medusa, dar nu înțeleg de ce mă inviți să numai comentez la tine pe blog când mereu am căutat să mă păstrez în toate regulile de bun simț. Dacă există motive reale pentru care numai sunt dorit pe blogul tău le aștept și dacă va fi nevoie mă voi retrage. Îți mulțumesc pentru înțelegere și sper să mai am ocazia să pot discuta pe baza temelor tale.

Tudorina spunea...

Ok, mersi. Ti-am explicat in privat care au fost motivele sa te intreb acel lucru.

GiaFox spunea...

Eu nici nu ma mir. Asta e atitudinea barbatilor in Romania la scara larga. Simt ca ne luptam cu morile de vant, pentru ca daca chiar se vor rezultate, va fi un drum LUUNG pana sa vedem cea mai mica schimbare. Acum de cand feminismul se face auzit pe ici si pe colo, barbatii deja si-au luat alte pretentii, pe desupra celor pe care le aveau deja la femei. Acum vor egalitate atita timp cat le convine lor, gen, femeia sa munceasca exact ca un cal, sa faca bani ca el sa nu-si faca griji sa cheltuie macar un leu pentru ea, si poate poate ea sa-l intretina in general (ideal pt el, k deh, e un rege, nu? are penis, deci, i se cuvine automat), iar pe deasupra, ea sa faca si curat dupa el, sa faca si mancare pentru el, sa-i aduca berea rece, sa-i faca copii si sa mai aiba tot ea grija de copii in timp ce el se scarpina la oua si-o umileste si injura non-stop. Si stai ca nu am terminat, in pofida acestei lungi liste te cerinte, ea trebuie neaparat sa arate ca un fotomodel, ca scoasa din cutie, pe cand el nu conteaza cum arata, poate sa arate ca un vagabond de la marginea Bucurestiului, sau cata porcul cu burta de nu-si vede propriile picioare. Mda, nu stiu unde se duce toata treaba asta. Sunt curioasa. Dupa parerea mea, nu ai cum sa schimbi un misogin. Sunt fara de speranta, incurabili. Vai de mama si de capul lor. Mi-e greata.