joi, 9 aprilie 2009

Despre cum un românaş aflat în Spania a ajuns în faţa instanţei pentru că a pipăit o femeie pe stradă

Românaşii noştri ajunşi în ţări străine se pare că nu reuşesc să se debaraseze de proastele obiceiuri dobândite în ţara de unde au plecat. În România, pentru mulţi era ceva normal să agreseze fetele/femeile tinere pe stradă, just for fun. O pipăială pe sâni, o ciupitură de fund, o glumiţă obscenă pentru „păpuşica” care îi apărea în cale, ş.a.

În schimb, acolo pe unde au migrat, femeile nu tolerează asemenea comportamente de macho în călduri scăpaţi de la zoo iar poliţia nu stă la tocmeală.

Cică un român din Spania a ajuns în faţa instanţei pentru că a pipăit o femeie pe stradă.

“Românul s-a apropiat de victimă, i-a spus ceva în limba română după care i-a atins un sân, continuându-și apoi drumul. Speriată de gestul bărbatului, femeia, de naționalitate spaniolă, a depus un denunț prin care îl acuza de abuz sexual.” (Adevărul)

Ne putem imagina ce cuvinte „dulci” i-o fi adresat românul femeii în limba română. Pe deasupra individul nu era singur, ci însoţit de o femeie şi un copil, probabil nevasta şi plodul lui. Specimene ca ăsta nu se jenează nici de prezenţa familiei.
Fata agresată s-a dus în căutarea unui poliţist şi, uite aşa, românul s-a trezit invinuit de ceva ce în mintiuca lui probabil nu a fost niciodată asociat cu o infracţiune. În faţa instanţei de judecată, apărătorul acuzării a cerut un an de închisoare pentru abuz sexual, doar că judecătorul a fost indulgent şi a aplicat doar o amendă de 20 de euro. Cam ieftină pipăiala, dar poate i-a servit românului drept lecţie de civilizare.

9 comentarii:

Anonim spunea...

In tot timpul asta, romanii din Italia au probleme pe bune din cauza catorva infractori... apropo, stiati ca Daciana a mers in audienta la Papa?
http://dacianasarbu.wordpress.com/

medusa spunea...

anonimule, ce inseamna "probleme pe bune"?

Anonim spunea...

In faţa instanţei de judecată, acuzatul apărării....

Sau aparatorul acuzarii?

:P

medusa spunea...

mersi, am corectat:)

simona_ionescu spunea...

E limpede mitocania ce zace in unii romani, iar gestul celui din povestioara de fatza vorbeste de l sine. Imagineaza-ti daca idividul facea chestia asta in Romania! Crezi ca mai fugea biata fata sa caute un politist? Si daca, totusi, o facea, poate avea satisfactia ca barbatul sa fie amendat. Ce judecator, ce justitie in regim de urgenta?! La noi un proces ar dura ani...
Cam asta e diferenta intre a fi pipaita in Spania sau in Romania.

oceania spunea...

Nu cred ca exista femeie in Romania care sa nu fi fost pipaita in mijloacele de transport in comun sau care sa nu fi fost strigata pe strada in fel si chip facand-o sa se simta umilita. Si sa nu va inchipuiti ca femeile trebuie sa arate traznet ca sa fie agresate. Nu, orice femeie normala cu doua mini si doua picioare are parte de acelasi tratament.
Nu generalizez, nu toti barbatii sunt la fel...dar exista destule primate care intaresc regula.

Anonim spunea...

pentru medusa:
Ala era un tigan,o cioara spurcata ,nu era roman. Informeaza-te mai bine altadata, nu mai ponegri barbatii romani. Esti o dobitoaca.

medusa spunea...

@anonimule, ti-au aratat valoarea de barbat roman mediu. Esti rasist si prost crescut!

El Desdichado spunea...

Desigur, barbatii romani sunt niste adevarati paladini, in schimb tiganii, evreii sau ungurii sunt mitocani si ei ne strica reputatia. :)))