marți, 14 aprilie 2009

Puseele de misoginism ale jurnalistului Mircea Marian

Mircea Marian, editorialist la Evenimentul Zilei, pare foarte preocupat de soarta femeilor din politică, atât de preocupat încât le dedică în ultima vreme tot mai multe articole. În special acelor femei cât mai lesne de criticat, Elena Udrea şi Elena Băsescu. După ce a vorbit în urmă cu câteva săptâmâni despre „inutila discuţiei despre IQ-ul Elenei” (Băsescu) şi a descoperit în mod eronat că „Şi Crin are Elenele sale”, azi şi-a intitulat sugestiv editorialul aşa: "Menage à trois cu doamna Udrea".

Nu reiese foarte clar cine e cel de-al treilea protagonist în trio-ul descris în editorialul său, în afară de Elena Udrea şi Elena Băsescu. Dar să intitulezi toată treaba asta un ...menage a trois! Cum se face că atunci când sunt femei la mijloc, chiar când e vorba de treburi politice, unora le stă mintea la acte sexuale?

Al doilea puseu de misoginism îl are Mircea Marian când vorbeşte despre Adina Vălean. Este a doua oară când spune că prezenţa ei pe lista candidaţilor PNL la europarlamentare se datorează exclusiv relaţiei intime cu Crin Antonescu. Adina Vălean a lucrat la zeci de proiecte în Parlamentul European şi a fost aleasă de colegii din toate ţările UE în funcţia de vicepreşedinte al Grupului liberalilor şi totuşi editorialistul spune că liberalii au pus-o pe listă pentru că e amanta lui Crin. Nu s-a gândit nimeni că poate ascensiunea lui Crin Antonescu se datorează şi influenţei pozitive a unei femei deştepte ca Adina Vălean.

Aceeaşi critică i-o administrează şi europarlamentarei Ramona Mănescu, „vinovată” pentru faptul că e soţia lui Rareş Mănescu, ignorând complet faptul că doamna Mănescu a fost numită europarlamentarul anului 2008, la categoria Educaţie şi Cultură”, conform The Parliament Magazine.

Un comentariu:

Anonim spunea...

chiar asa, de ce nu scrie despre andreea vass. o femeie verticala si cerebrala. sau aici nu are cu ce oua da si atunci tocam prostanacele natiunii, iata un interviu interesant:
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/126980/Andreea-Vass-In-politica-romaneasca-femeile-continua-sa-imparta-flori-si-martisoare-.html