marți, 28 decembrie 2010

N-avem creşe? Bine! Facem stadioane!

Astăzi, pe ultima sută de metri a acestui an, Guvernul a decis să aloce banii care-i mai rămăsese în vistierie pentru construcţia … unor stadioane, mai precis 35 de milioane euro pentru stadionul Lia Manoliu şi 14 milioane euro pentru stadionul care se construieşte la Cluj-Napoca.

"Intenţionăm să finalizăm lucrările la Stadionul Lia Manoliu astfel încât să putem organiza în 2012 finala UEFA League, Champions League (Europa League, n.r.), aşa cum am promis şi aşa cum lumea aşteaptă. Pentru un alt stadion, de asemenea s-a alocat o sumă de 14 milioane de euro, aproximativ 60 de milioane lei. Este vorba de cel din Cluj-Napoca şi aici standardul la care se construieşte permite organizarea unor competiţii UEFA şi FIFA, astfel că la nivel naţional vor fi minim aceste două stadioane cu care România poate să intre în competiţia pentru a găzdui astfel de evenimente sportive de nivel internaţional", a punctat Elena Udrea.

Minunat!

8 comentarii:

Corina spunea...

"S-a anunţat că se lucrează la o lege a bonelor şi se va investi în programe de construire de creşe."
ha, ha...

Se pare ca beneficiarii unui drept castigat (concediul pentru ingrijirea copilului) fie ei mame sau tati, vor ramane si batuti si cu banii luati...

Alexandru spunea...

Construirea unui stadion performant era foarte necesar. În mai 2012 România va găzdui finala Europa League. Să recunoaştem, stadioanele noastre din ţară arată de parcă am fi în 1910 nu în 2010. Vrei să ne facem de râs din nou în faţa lumii cu cât suntem noi de înapoiaţi? Măcar unde mai avem ocazia să luptăm să ne păstrăm onoarea. Deci fii sigură că aceşti bani nu au fost daţi din interese sau din simtatie deosebită pentru doamna Udrea, ei au fost direcţionaţi către ea pentru că e musai ca acel stadion să fie construit. Ca să numai zic că România vrea să găzduiască şi turneul final al Campionatului European din 2020. Deci nu e explicabil şi construirea altor stadioane performante precum cel de la Cluj? Şi în fond Medusa, aceşti bani sunt investiţi într-un bun al întregului popor român, pentru că toţi vom beneficia de el. Dacă erau băgaţi în construirea unei alte vile pentru un parlamentar îţi înţelegeam surescitarea, dar aşa? Stadionul ăsta trebuie construit ca să dovedim că România nu e în Epoca de Piatră. Sper că explicaţia mea a fost argumentată. Şi mai e ceva, banii alocaţi pentru un minister nu pot fi direcţionaţi către alt minister decât prin decizie extraordinară a parlamentului şi doar în situaţie de necesitate, război sau calamităţi naturale când e musai. Altfel, se numeşte deturnare de fonduri şi persoanele respective pot ajunge la închisoare pentru încălcarea Codului Penal. Deasemenea banii au mai fost direcţionaţi către construirea de autostrăzi ... Să fim serioşi, dacă nici autostrăzi nu trebuie să cosntruim, atunci ce? Că suntem ruşinea Europei. Avem cea mai mică reţea de autostrăzi din UE (sub 300 km). Iartă-mă, poate sunt cinic, dar lipsa de creşe nu ne face de râs în lume, dar lipsa de autostrăzi şi de infrastructură (inclusiv blamatele stadioane), sigur ne fac să părem nişte înapoiaţi!

Medusa spunea...

Alexandru, vorbeşti fără să ai habar. Banii au fost alocaţi de Guvern din fondul de rezervă. Puteau fi daţi oricărui minister sau autoritate locală.
"Ne facem de râs" dacă nu avem stadioane? C'mon! Ce argumentaţie e asta? Nu ne facem de râs că n-au oamenii bani de mâncare, mai degrabă? Sau la cum arată spitalele? Asta te interesează pe tine pe timp de criză, să bagi banii în stadioane costisitoare. "Este un bun al întregului popor". ... Al întregului popor de sex masculin, ştiut fiind că femeile nu au un apetit prea mare pentru fotbal.

Alexandru spunea...

Eu nu m-am simţit atacat de remarca ta cum că femeile n-au un apetit prea mare pentru fotbal,dar vezi să nu dai de o fată care iubeşte sportul ăsta că sigur te acuză de discriminare de gen ... :))

Medusa spunea...

Alexandru, cunosc eu cel puţin una, dar asta nu înseamnă că e regulă. Cunosc totodată şi bărbaţi neinteresaţi de fotbal.

br3b spunea...

Offtopic, apropo de filmuletul din dreapta impotriva violentei in familie.

Niste baieti recunoscuti oarecum pentru misoginismul "de cartier" tocmai ce-au scos o melodie care se pare ca va fi port-drapelul unei campanii impotriva violentei domestice.

Eu cred ca venind dinspre BUG Mafia, melodia isi atinge mult mai rapid publicul tinta.

Cred ca melodia asta si-ar gasi un loc potrivit chiar pe acest blog :)

Vezi aici daca merita o noua postare:

http://www.youtube.com/watch?v=ZOJA8gtNdBQ


La multi ani! :)

Alexandru spunea...

În altă ordine de idei ar trebui un pic să te şi mulţumească decizia primului ministru. El a trimis fondurile suplimentare miniştrilor femei din guvern, bărbaţii rămânând toţi cu buza umflată :)) Deci feminismul a învins de data asta. Ministrele (2) 1 - Miniştrii (16) 0 =)) Sunt sigur că dacă fondurile ar fi fost îndreptate numai către bărbaţi ai fi scris că no ... discriminare, Udrea şi Boagiu au fost lăsate pe dinafară că sunt femei ... :)) Parcă am fi în piesele lui Caragiale ;)

Medusa spunea...

br3b, mersi.