miercuri, 17 martie 2010

Discriminarea femeilor la vânzarea biletelor pentru meciul Dinamo-Steaua

Dacă am înţeles bine, la vânzarea biletelor pentru derby-ul Dinamo – Steaua, cumpărătorii au trebuit să fie bărbaţi şi să treacă nişte teste din care să reiasă că sunt cunoscători ai echipei Dinamo. Femeile au fost excluse din start!

http://www.cancan.ro/sport/fotbal-intern/femeile-nu-au-putut-cumpara-bilete-la-dinamo-steaua-94681.html


http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/nu-se-vind-bilete-femeilor-barbatii-trebuie-sa-treaca-testul-de-cunostinte-o-181404.html


Ai zice că e o glumă jurnalistică, dar din păcate prea multe site-uri de sport o dau ca fiind veridică. Prin urmare, la un eveniment public sportiv din România europeană, femeile au fost excluse la achiziţionarea de bilete, indiferent dacă au sau nu cunoştinţe despre fotbal şi dacă sunt microbiste înfocate ale echipei Dinamo.

Chiar dacă n-o fi vorba de un număr prea mare de femei care să-şi fi dorit să achiziţioneze acele bilete, discriminarea există şi va trebui sancţionată de FRF sau altă instituţie abilitată.

.

3 comentarii:

Eugene spunea...

Dinamo nu e echipa tuturor - e a militienilor

lotus alb spunea...

Pai si CNCD-ul ce face, doarme dulce in papuci ca de obicei? Macar sa emita o pozitie pe tema asta,daca este exacta informatia...

Lucian Vâlsan spunea...

Mult prea târziu am ajuns la articolul ăsta însă ţin să-ţi spun, de dragul adevărului pentru posteritate, că informaţia cu pricina s-a dovedit a fi falsă.
La acel meci au mers două foste colege de-ale mele de clasă şi au putut cumpăra bilete şi intra fără nicio problemă.

Măsura cu pricina a fost pentru a evita infiltrările în galerii şi necazurile care pot deriva din asta: petarde, scandări rasiste - ştii tu, chestii care duc la pierderea meciului cu 0-3.