joi, 11 februarie 2010

Gata cu tonele de machiaj, doamnelor de la ştiri!

O echipă nouă de consilieri ai ştirilor de la Antena 1 ar fi cerut prezentatoarelor să renunţe la machiajul excesiv şi decolteul prea adânc.

Aferim! Noroc cu străinii care vin şi dau consultaţii televiziunilor din România, altfel nu m-aş fi aşteptat de la ai noştri să le treacă prin cap o asemenea minunăţie.

Şi mai minunat ar fi să se molipsească cu această idee şi cei de la alte televiziuni şi să priceapă că atunci când prezinţi ştiri de genul „PNL depune moţiune” sau „Boc a dat undă verde proiectului de lege a pensiilor” nu e nici credibil şi nici profesionist să ai în faţa camerelor o doamnă care arată ca o animatoare de discotecă.

Aşa-i că Stoiceasca arată mai ok fără prea mult machiaj?



Şi că tot veni vorba de prezentatoarele tv, iată ce se întâmplă pe alte meleaguri, în Anglia, unde o doamnă care ocupă funcţia de ministră a Egalităţii de Şanse, Harriet Harman, i-a acuzat pe cei de la BBC că discriminează femeile în vârstă. Rezultă că la BBC femeile au în medie cu 10 ani mai puţin decât bărbaţii. Iar când înaintează mai mult în vârstă, doamnele sunt subtil trimise la plimbare, în timp ce domnii capătă o autoritate mai mare şi funcţii cu greutate.

Fenomenul e posibil să existe şi la televiziunile din România, dar nu am stat să-l analizez. Mi s-a părut mie că doamnele nu mai sunt binevenite pe platourile tv de la o anumită vârstă în sus, cu o excepţie: rubrica meteo. Ehe, la meteo mai răzbat câteva doamne în vârstă, profesioniste desăvârşite, care au rezistat în mod surprinzător pe post.

În schimb la ştirile din sport e dezastru. Posibil şi din cauză că audienţa e predominant masculină, dar femeile care sunt alese ca prezentatoare la emisiunile de sport sunt invariabil tinere sexy şi apetisante. Când sunt prezentatori bărbaţi, criteriul este numai profesionalismul (sau măcar o pilă zdravănă).

Mai multe detalii:

Click: Ştiristele de la Antenă, interzis la ruj şi decolteu

BBC - Harman says BBC 'doesn't value' older women

Niciun comentariu: