duminică, 28 februarie 2010

Monica Tatoiu: Politicienii nu sunt misogini, ci vânători

Monica Tatoiu afirmă într-un interviu de azi din Evenimentul Zilei că nu crede că bărbaţii politicieni sunt misogini ci "există doar vânători care identifică slăbiciunile prăzii". Şi că, în politică, e mai bine ca femeile să fie regizorii din spatele actorilor.

Vai, ce artistic! Doamna Tatoiu putea să se afirme ca poetesă în loc să-şi dea cu părerea despre viaţa politică.

Iată explicaţia pentru care femeile sunt cvasi excluse din politica din România! Nu e misoginismul, vai, cum puteţi acuza bărbaţii politicieni de aşa ceva când îi vedeţi cât sunt de galanţi cu doamnele şi ce drăgăstos le vorbesc, chiar dacă atunci când se împart funcţiile, le trimit frumos la cratiţă! N-aţi înţeles, ei sunt vânători! Sunt precum lupii care sfâşie căprioarele. Adică sunt pe scala evoluţiei undeva mai sus decât femeile, acele prăzi, acele fiinţe cu multe slăbiciuni. Gata, am pus totul pe seama naturii fiecărui sex şi am explicat cum stă treaba!

Foarte simplist şi sexist. Poate cer prea mult de la doamna Tatoiu, în definitiv, ce studii speciale are dânsa care s-o recomande pentru analize mai complexe pe acest subiect (şcoala vieţii? În societatea patriarhală în care trăim, yeah, right!), dar eu aş fi formulat altfel explicaţia. Aş fi spus „bărbaţii sunt educaţi să fie vânători iar femeile prăzi”. Sau că misoginismul nu e altceva decât un glonte în puşca vânătorului, cu care îşi sperie, alungă şi ucide prada. Misoginismul e un glonte preţios de care se folosesc unii bărbaţi politicieni atunci când au rămas fără altă muniţie. De pildă, a se vedea ce a făcut politicianul Cristian Boureanu anul trecut, atunci când în timpul unei şedinţe la Parlament, certându-se cu liberala Alina Gorghiu, încolţit şi neavând cu ce să-şi mai atace adversarul, i s-a adresat acesteia cu apelativul „domnişorică” şi a ameninţat-o că va dezvălui public ce amanţi are. Boureanu e un vânător , nu-i aşa, doamna Tatoiu?

.

Link: interviul Monicăi Tatoiu din Evz.

Update:

A mai scris pe acest subiect - Moloceaswar "Mitul barbatului vanator".

3 comentarii:

Anonim spunea...

foarte reusita metafora misoginism-glont. am sa caut sa dau si eu feedback "domnisoricii" tatoiu.

lotus alb spunea...

„bărbaţii sunt educaţi să fie vânători iar femeile prăzi” - cred ca aici se afla cheia multor comportamente. Pana la urma, suntem ceea ce suntem invatati de mici ca suntem. Cel putin asta este parerea mea.

Anonim spunea...

Tatoiu asta mai bine si-ar pune scoci peste gura, abereaza si bate campii tot timpul. Nu stiu de ce o tot adus astia pe la emisiuni...ne face sexul de rusine !