marți, 21 aprilie 2009

Despre viaţa femeilor militari în trupele americane din Irak


SUA / Femeia soldat, între viol şi hărţuire sexuală
.
Recent a apărut o carte intitulată: "Soldatul singuratic: războiul privat al femeilor care servesc în Irak" şi care analizează insuportabila situaţie a femeilor soldat care desfăşoară misiuni în această ţară arabă. Autoarea, Helen Benedict, le-a cerut acestor femei să povestească cele mai intime detalii, precum groaza a de a fi violate de proprii camarazi de arme, notează ziarul ABC.

/.../
"Între 2006 şi 2008 am vorbit cu 40 de femei care au servit în Irak despre experienţele lor de război. Dintre acestea, 28 au fost violate sau au suferit vreun tip de hărţuire", spune autoarea, invocând cifrele Departamentului pentru problemele veteranilor care arată că 30% dintre ele au fost violate şi 90%, hărţuite sexual. Ministerul Apărării american cunoaşte perfect problema şi este de părere că 90% din atacurile sexuale nici măcar nu se raportează.

Chantelle Henneberry a servit în Irak între 2005 şi 2006. "Eram singura femeie dintr-un pluton de 60 de bărbaţi. Şi cea mai tânăra, aveam doar 17 ani", spune ea în carte. "Soldaţii uitau de multe ori că sunt de faţă şi spuneau lucruri cumplite", îşi aminteşte ea. "Unul din colegii mei, pe care îl consideram prieten a încercat să mă violeze. Iar doi din sergenţii mei încercau să se culce cu mine tot timpul".

Restul articolului:
http://www.jurnalul.ro/stire-externe/sua-femeia-soldat-intre-viol-si-hartuire-sexuala-505020.html

Un comentariu:

maria spunea...

razboiul -fie el activat, fie in stare latenta- scoate ce'i mai urat din "animalul rational".

femeile militari(e) ar trebui sa raporteze tot ce se intampla. tolerarea nu face altceva decat sa adanceasca conditia lor, sa o transforme in ceva normal..si numai de normal nu putem vorbi cand e vorba de viol, de hartuire..de frica.