joi, 7 mai 2009

Victor Ponta şi consecinţele interzicerii avortului terapeutic

O subcomisie parlamentară condusă de Victor Ponta a introdus un amendament în noul Cod Penal care transformă avortul terapeutic în infracţiune atunci când au trecut mai mult de 24 de săptămâni de sarcină. Asta înseamnă că o femeie care descoperă după 24 de săptămâni de sarcină că suferă de o boală gravă (gen cancer) sau sarcina are probleme care îi pun viaţa în pericol, nu are altă soluţie decât să ...îşi facă testamentul? Legea modificată nu le mai dă voie medicilor să întrerupă sarcina femeii pentru a-i proteja viaţa. De asemeni, în cazul în care fătul are malformaţii grave descoperite după 24 de săptămâni de sarcină, femeii nu-i rămâne altă soluţie decât să-l aducă pe lume, tot „mulţumită” lui Victor Ponta.

Nu e vorba de clasicul „avort la cerere” care se permite până în luna a 3-a de sarcină, ci de un tip de avort făcut în situaţii excepţionale, din motive medicale întemeiate.

"Modificările vor putea duce la obligarea mamei românce de a naşte, indiferent de situaţie. Limitarea avortului reprezintă limitarea unui drept al femeii." - Iustina Ionescu, avocat specializat pe sănătatea reproducerii


Dezbaterea pe această temă, în Evenimentul Zilei de azi.

Partea bună e că noul Cod penal încă n-a fost adoptat şi, cine ştie, poate până la urmă prevederea asta nu se va regăsi în viitoarea lege.

Un comentariu:

habio spunea...

link exchange?