luni, 28 septembrie 2009

A.N.E.S. este împotriva sexismului din reclamele Fundaţiei Renaşterea

Sexismul care emană din reclamele Fundaţiei Renaşterea, fundaţia doamnei Geoană, a fost sesizat, cu puţin ajutor, şi de cei de la A.N.E.S. (Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi) care au decis săptămâna trecută să scrie o scrisoare publică de indignare şi s-o publice pe site-ul propriu.

În scrisoare, ANES-ul pune lupa pe afişele stradale ale Fundaţiei, în care se înfăţişează una pereche de sâni alături de sloganulŢI-AU ADUS O PROMOVARE. MERITĂ MĂCAR UN TELEFON ” (afişe care, apropo, au împânzit Bucureştiul!) constatând că se „reproduce un stereotip sexist la adresa femeilor, conform căruia unul dintre criteriile de promovare în carieră are la bază sexualitatea lor, şi nu capacităţile şi potenţialul profesional al acestora”.


ANES cere retragerea imediată a afişelor în cauză din spaţiul public.


Fundaţia Renaşterea are ca termen limită ziua de azi, 28 septembrie, să răspundă acestei scrisori şi să informeze ce măsuri ia pentru a remedia situaţia. În caz că nu va răspunde, ANES-ul se va adresa cu o plângere la CNCD (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării).


Link: A.N.E.S. - SCRISOARE DESCHISA CATRE FUNDATIA RENASTEREA


Alte articole despre sexismul/misoginismul din publicitatea Fundaţiei Renaşterea:

Blogul Medusei - O bilă neagră pentru fundaţia Mihaelei Geoană

Alexandrina- Campanie împotriva cancerului la sân

Radio Medeea - Cancerul la sân, o glumă misogină (au avut şi o emisiune pe această temă)

Costi Rogozanu (Cotidianul) spune că reclama E de un sexism frust, din ăla de obor”.

Fotobloggers. TheAnti scrie „Dupa ce am vazut un asemena afis m-am simtit eu [ca reprezentant al sexului masculin] jignit, nu vreau sa ma gandesc ce parere si-a facut o femeie”.

3 comentarii:

wannabegay spunea...

groaznic! nu imi vine sa cred... cu siguranta afisul este opera unui barbat heretosexual suferind de complexul lui oedip!

Anna spunea...

Doamna Geoana a putut fi contactata? A binevoit sa dea vreo replica?

Anonim spunea...

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/869632/Topul-celor-mai-putin-doriti-barbati-din-lume-/