marți, 22 septembrie 2009

De ce NU trebuie legalizată prostituţia

Scriu acest articol pe fondul publicării acelui raport prezidenţial care propune legalizarea prostituţiei în România, ca măsură care să conducă la un control al bolilor venerice şi să aducă venituri la bugetul de stat.

În principiu, e frumos idealul pe care îl zugrăvesc susţinătorii legalizării: femeile să fie în siguranţă, să lucreze în condiţii de igienă, să aibă asigurări de sănătate, pensii iar la bugetul de stat să se încaseze impozite din practicarea acestei meserii.

În realitate efectele sunt perverse şi argumentele lor nu se susţin. Iată de ce:

1.Legalizarea prostituţiei este un ajutor dat proxeneţilor şi traficanţilor de persoane. Ei vor fi adevăraţii beneficiari ai acestei legi, pentru că „mărfurile lor”, femeile, copii şi tinerii exploataţi, vor fi mai în siguranţă şi vor fi un paravan mai sigur al afacerilor lor. În Germania, ţară unde prostituţia este legală, peste 90% din prostituate sunt de origine străină. Nemţoaicele nu se înghesuie să practice această „nobilă” meserie. Cele care au ajuns în Germania, au venit oare de bună voie din ţările africane, Europa de Est, Rusia? Evident că nu. Majoritatea au fost înşelate şi vândute mafioţilor. România, să nu uităm, e o ţară cu multe probleme la acest capitol. Mii de femei au fost înşelate în ultimii ani şi forţate să se prostitueze. Când prostituţia este legală, autorităţile au o piedică serioasă în a lupta împotriva fenomenului traficului de carne vie. Femeile traficate nu recunosc că au în spate proxeneţi pentru că acasă familiile le sunt ameninţate, ele însele sunt ameninţate.

Primarul Amsterdamului declara în urmă cu ceva timp:

The legalization of prostitution did not bring about what many had hoped," he said in the television interview. "We are still faced with distressing situations in which women are being exploited. It is high time for a thorough evaluation of the prostitution act. (Sursa)

2. Legalizarea prostituţiei duce la creşterea cererii pentru sex plătit. În loc să avem mai puţină prostituţie, vom avea o adevărată industrie înfloritoare. Legalizarea încurajează sexul pe bani. Dacă un bărbat de exemplu, a avut oarecare reţineri să apeleze la sexul plătit atâta vreme cât el a fost ilegal, odată ce devine legal, Statul îl va încuraja să dea bani în schimbul serviciilor sexuale. Fenomenul s-a văzut în toate ţările care au legalizat prostuţia. De asemenii, cresc pretenţiile şi actele de violenţă. De văzut şi care e speranţa de viaţă la prostituate.

3. Argumentul „prostituţia trebuie legalizată pentru că ea există de mii de ani şi nu va dispărea” nu se susţine. Ar trebui să legalizăm oare şi pedofilia, mergând pe acelaşi argument? Şi pedofilia există şi va exista. Soluţia ar fi să reducem prostituţia, nu să-i dăm forme legale. Şi sclavia a existat timp de mii de ani şi totuşi în ultimele secole am reuşit s-o facem să dispară.

4. Veniturile la bugetul de Stat nu cresc prin această măsură. Nici măcar în ţări cu nivele de corupţie scăzute, ca Olanda, Austria sau Germania, prostituatele (şi proxeneţii din umbră) nu declară decât o parte infimă din venituri. Credeţi că în România unde evaziunea fiscală e la ordinea zilei, se vor apuca prostituatele şi proxeneţii care le păzesc să-şi declare veniturile?

5. Controlul bolilor se poate face şi prin alte măsuri. Vezi paragraful final despre SOLUŢIA CARE FUNCŢIONEAZĂ.

6. Prostituţia este o formă degradantă de muncă. Să nu-mi spună mie careva că o femeie se prostituează din plăcere. Ce plăcere mai poate avea făcând sex cu 20-30 de necunoscuţi pe zi, unii mai libidinoşi, alţii mai boşorogi, unii mai violenţii, alţii cu pretenţii ciudate. Chiar şi atunci când ele „aleg” de bunăvoie această meserie, despre ce fel de alegere mai poate fi vorba dacă ajung să se vândă din cauza sărăciei sau a nevoii de bani. Ar trebui oare să legalizăm şi vânzarea de organe? Libertatea este relativă în condiţii de sărăcie şi mizerie.

E adevărat că situaţia de acum nu e una roză deloc, mii de femei, copii şi tineri lucrează în forme diferite de prostituţie. Ar trebui Statul să închidă ochii şi să spună că nu se poate face nimic? Nicidecum.

EXISTĂ O SOLUŢIE CARE FUNCŢIONEAZĂ.

Singura măsură care a dat roade pozitive a fost cea adoptată în Suedia şi anul trecut în Norvegia. Prostituatele nu mai sunt sancţionate, cel sancţionat este clientul. Prostituatele primesc suport de la Stat ca să abandoneze profesia, participă la programe de inserţie pe piaţa muncii, sunt protejate. Clienţii în schimb sunt pasibili de amendă şi numele lor este făcut public pentru a fi acoperţi de ruşine.

Este o măsură care a condus practic la dispariţia prostituţiei de pe străzile Stockolmului.

Citeşte despre această măsură: Sweden's Prostitution Solution:
Why Hasn't Anyone Tried This Before?

Spegel: Prostitution Ban Huge Success in Sweden

Şi un studiu cu informaţii despre cum e tratată legal prostituţia în ţările nordice. Modelul suedez a fost adoptat şi în Norvegia si Islanda:
Prostitution legislation: Will they go the same way?

34 de comentarii:

Unknown spunea...

si zici tu ca virgula cocalarul roman ar fi acoperit de rusine pt ca a fost la casa de fete? nu prea cred. am inteles ca nu asta sugerezi, doar zic ca ar fi haios. DA, FRATEEEE, AM FOST! :D

medusa spunea...

Mai, sa zicem ca Gigel cocalarul e mecanic la service-ul Auto din Berceni si e prins de politie ca vrea sa plateasca pentru sex. Afla colegii si seful, afla nevasta, soacra, vecinul. N-o sa-i pice bine, te asigur. Cocalarul roman are si el pretentii de om demn, familist, bun crestin, etc. chiar daca in realitate nu e.

INconstantIN spunea...

Ai selectat doar argumentele contra.

Sunt o groază de argumente pro. Printre aceste ar fi faptul că legalizarea va reduce numărul prostituatelor care sunt surse de BTS pentru clienţi, scade numărul violurilor şi abuzurilor sexuale de orice natură, ca să fim cinici, dată fiind concurenţa, va creşte şi calitatea oferită în bordeluri, so on and so forth...

Anonim spunea...

Oricate argumente contra s-ar aduce, exista unul singur care le darama pe toate. De ce ar trebui statul sa interzica prostitutia daca exista persoane libere si care sunt dispuse sa faca asta fara sa fie constranse? Desigur, nu ma refer la cele care nu alta optiune pentru ca statul nu le ofera alte alternative, ci la persoanele care vor sa castige astfel bani si nu sunt constranse de altcineva sa se prostitueze. De ce ar trebui statul sa le interzica asta? pentru ca ceilalti considera ca face o munca degradanta? (pai ar trebui sa intezicem si meseria de gunoier, nu?) Ideea e ca oamenii trebuie sa aiba aceasta libertate pentru a decide pentru ei insusi. Cand statul intervine, intervin si problemele. Si cred ca libertatea individuala trebuie preservata pentru ca asta e baza democratiei insa consider ca o prostitutie legalizata sa insemne si pedepse mai drastice pentru traficantii de carne vie sau de droguri puternice care dau dependenta. Daca aceste masuri nu sunt insotite de asa ceva, nu vor folosi la nimic.

medusa spunea...

INconstantIN, bolile pot fi controlate si altfel.
In rest, hai sa nu ne mai gandim atata la binele clientilor. Cine sunt de fapt clientii? Niste indivizi care nu se pot bucura de sex prin relatii sociale normale si atunci cumpara corpuri umane cu care sa-si satisfaca nevoile.

medusa spunea...

techwr, vei sa spui ca sunt persoane care o fac de placere? Atunci ar trebui sa faca sex gratis, nu pe bani.
Daca e pe bani e precum vanzarea de organe, cum ziceam.

Si atunci te intreb, de ce ar trebui statul sa interzica vanzarea de organe daca exista persoane libere si care sunt dispuse sa faca asta fara sa fie constranse?

literelibere spunea...

INconstatIN, legalizarea nu duce de loc la scaderea numarului violurilor. violul este forma sexualizata a exercitiului puterii si controlului si nu reprezinta nevoia de satisfacere a poftelor trupesti.

Anonim spunea...

vad ca e simplu de rastalmacit... eu am vorbit de libertate, nicidecum de placere... inca nu am intalnit gunoier din placere... nu vad legatura cu vanzarea de organe.

medusa spunea...

techwr, legatura este ca nu totul depinde de alegerea persoanei in cauza. Te intrebam, esti de acord cu vinderea de organe de catre persoane libere s dispuse sa o faca? Stim ca de fapt "optiunea" acelor persoane vine dintr-o situatie extrema, din saracie sau o nevoie de bani stringenta. Daca organele umane nu se pot vinde, de ce s-ar putea vinde corpul uman cu totul?

Anonim spunea...

Din start comparatia e absurda. O vanzare de organe e definitiva. Prostitutia e un serviciu. Mi se pare chiar absurd sa o spunem ca iti vinzi corpul. Adica cum? Daca platesti o taxa poti sa faci ce vrei cu acel corp? Eu nu prea cred asta. Intr-un cadru legal cel care ofera un serviciu este cel care impune regulile si limitele. Iar abuzurile trebuie pedepsite. Si sincer, chiar nu vad relevanta parerii mele cu privire la o chestiune separata. Nu poti sa le compari. Dar ca sa te intreb si eu, esti de acord cu libertatea de a face avort?

gabicretu spunea...

Tema este recurenta. Ca si neclaritatile. Vin in ajutorul Medusei reamintind clarificarile de alta data

http://www.gabrielacretu.ro/cum-e-cu-prostitutia.html

http://www.gabrielacretu.ro/dar-de-8-martie.html

medusa spunea...

Sexul pe bani e o practica degradanta, duce la alienarea sexualitatii femeii care il practica, la dereglari psihice si fizice. In plus ele sufera abuzuri, insulte, umilinte zilnice.

Daca noi legalizam aceasta activitate care pune niste fiinte umane in situatii degradante, nedemne, nu le ajutam sa paraseasca munca, ba din contra, alte femei de la marginea societatii vor ajunge sa se vanda pe bani.

Daca noi legalizam aceasta activitate, traficantii de carne vie isi vor freca mainile si vor cauta si mai multe "prazi" pentru afacerea lor de milioane.
Prostituatele asa zise libere sunt putine, restul, majoritatea covarsitoare, traiesc in conditii de sclavie, obligate sa presteze cate 12 ore pe zi, inclusiv in perioada menstruatiei, n-au voie sa refuze clienti, s.a. Asta inclusiv in tari care au legalizat prostitutia.
Acele tari au legalizat prostitutia sperand sa puna capat acestei degradari, fara succes insa. Violentele n-au incetat, traficul de fiinte a inflorit.
Daca vrem sa facem ceva pentru aceste femei atunci solutia e sa-i sanctionam cu asprime pe cei care vor mai scoate bani din buzunare pentru a se folosi de ele. Daca nu exista cerere, nu exista nici oferta, si femeile astea vor scapa de o viata plina de umilinte si degradare umana.

Anonim spunea...

Nu vreau sa par cinic, dar eradicarea prostitutiei este o utopie. Oricate pedepse ai avea, nu sta nimeni dupa oameni 24 din 24 sa-i urmareasca ce fac... prostitutia exista nu din cauze de cerere, de pedepse mici sau alte chestii ci pentru ca exista saracie. Punct. Cat timp vei avea saracie, vei avea si prostitutie. Pentru ca la foame omul nu se mai gandeste la degradare morala, ci la supravietuire. Da, putem vorbi mult si bine despre asta, dar daca pastram situatia actuala, prostitutia va continua sa existe. Cred ca legalizarea ei ar aduce un anumit control. Desigur, se poate folosi modelul suedez. sunt doar curios cine o sa-l aplice. ideea e ca unele chestii nu merg pur si simplu in Romania doar pentru ca au mers in alta parte. poate legalizarea va merge, sau nu. Dar fara sa incercam nici nu vom sti. Oricum, faptul in sine ca statul intervine prea mult in viata individului ar trebui sa dea de gandit.

INconstantIN spunea...

@Medusa: Sexul pe bani e o practica degradanta, duce la alienarea sexualitatii femeii care il practica, la dereglari psihice si fizice. In plus ele sufera abuzuri, insulte, umilinte zilnice.

De acord. Acum gândeşte-te că şi mai degradant este faptul că pe lângă clienţii mai ciudaţi, prostituatele trebuie să suporte umilinţa şi din partea poliţiştilor pentru care sunt nevoite să presteze gratis. Nemaivorbind de proxeneţi. Or, odată legalizată toată afacerea, inclusiv printr-un contract de muncă, vreau să cred că altfel ar fi soarte celor care, atenţie, ALEG să se prostitueze.

Spălatul podelelor nu e un serviciu degradant? Sau, cum spunea şi Techwe mai sus, să fii gunoier nu e degradant? Suntem liberi să facem o alegere ale cărei consecinţe le suportăm.

@litereliber: Violul este forma sexualizata a exercitiului puterii si controlului si nu reprezinta nevoia de satisfacere a poftelor trupesti.

E o definiţie ce sună frumos şi chiar uşor scolastic. Dincolo de putere şi control, violul e o consecinţă a frustrării sexuale de lungă durată. Decât să-i văd violând babe la 70 de ani sau violând capre şi oi, mai bine le-aş oferi o invitaţie la bordel. :)

medusa spunea...

INconstantIN, ce-ar fi sa facem un experiment? Iti dau sa alegi intre a munci o zi ca gunoier sau o zi sa practici prostitutia. Ce alegi?

INconstantIN spunea...

Niciuna!

literelibere spunea...

INconstantIN, sigur, suna ca o definitie. dar e o definitie corecta. tu daca n-ai face sex un an de zile te duci sa violezi femei? cred ca nu si majoritatea barbatilor va face ca tine. doar cei care se incadreaza in definitia care ti-am dat-o in legatura cu violul vor viola. s-a demonstrat ca in tarile in care prostitutia e legala numarul violurilor n-a scazut de loc!!!
Violul ii face pe barbati sa se simta vinovati prin asociere de-aia incearca sa-i gaseasca cauze logice. nu trebuie sa gasim niciodata nicio scuza violatorului.

parafaragaramus spunea...

1.Prostitutia este munca?
2.Ce este un drog?

maria spunea...

Am auzit azi la Tv ca islandezi interzic prostitutia prin lege,dar cei pedepsiti sunt clientii si nu prostituatele.
Ce masuri reale, aplicabile de prevenire/control/combatere/diminuare a luat statul roman pana acum in ceea ce priveste prostitutia?
Mi se pare ca este un subiect adus in discutie doar de dragul de a mai trece timpul pana la alegerile prezidentiale.

kyb3lion spunea...

Primul motiv este SINGURUL cu care sunt de acord, aduce mafia "mare" la noi (cea rusească, chinezească etc, cea pe care n-o mai stârpeşte nici dracu dacă-şi prinde tentaculele la noi) şi atunci chiar am pus-o. Pt celelalte argumente...
2. Te simţi (neglijată)?
3. Te simţi?
4. Se fac... cât se fac, în perioada asta orice ban ajută.
5. Nu trăim în ţara numită Utopia, trăim în Rromania.
6. No, serios, te simţi?

medusa spunea...

kyb3lion, tu te simti mai barbat daca dai bani pentru sex? Asa barbat esti incat nu poti obtine sex normal, fara bani?

kyb3lion spunea...

În primul rând, ce-ai făcut tu se cheamă Eroare logică: nu am dat niciodată bani pentru sex, şi am obţinut destul sex - fără să mă laud acum :P Aici este vorba despre dreptul oamenilor, femeilor, bărbaţilor, oricărui gen de a alege. A fi împotriva prostituţiei înseamnă a lua dreptul, chiar şi acelor 10% neţoaice despre care vorbeai, de a munci cinstit, într-un mediu curat şi controlat.

Iar în legătură cu o chestiune de mai sus "Iti dau sa alegi intre a munci o zi ca gunoier sau o zi sa practici prostitutia." dă-i alegerea asta unei gunoiere: îţi recomand să faci sondaj printre gunoiere necalificate între... 20-30 de ani să spunem, ar prefera să ia câteva zeci de milioane pe zi şi să trăiască mai bine decât să bage nasul în gunoi toată ziua? A, stai, trăim în România, probabil nici n-ai găsi gunoiere, din cauza discriminării din ţara asta... Mai trist e că în unele domenii discriminează bărbaţii frustraţi, în altele femeile frustrate...

Florin Dia spunea...

am citit comentariul tau de pe blogul lui ciutacu.
vreau sa iti marturisesc ca nu auzisem de metoda suedeza si iti multumesc ca m-ai luminat.
mi se pare o idee excelenta, dar cine stie daca am putea sa copiem si noi exemplele pozitive?!
ciao

wings spunea...

Ce-mi place cum vin mereu barbatii sa spuna cum se simt femeile in orice tip de postura. Pentru oricine vrea prostitutie, mai intai puneti mana, ca sa zic asa, si prostituati-va la modul cel mai literal corpul si veniti dupa aceea cu maxime legate de clientul-barbat frustrat de viata si economie. Mai intai puneti in practica si dupa aceea puteti face comparatii exasperante intre locurile de munca degradante.

Munca de gunoier poate fi vazuta rau de societate sau de unii oameni, dar prostitutia te distruge pe tine ca om si asta nu are legatura cu nicio dogma religioasa sau morala.

Am zis ceva la inceput de parerile barbatilor care intotdeauna sar cu procentul de femei doritoare de prostitutie: in general barbatii au tendinta sa creada prorpia minciuna ca atunci cand femeia este exploata in propriul lor folos, de fapt ea o doreste si ii provoaca placere.

Acum cativa ani a fost o campanie internationala impotriva traficului de fiinte umane din zona estica a Europei. Intr-unul dintre interviuri luat pe ascuns era o romanca care povestea cum fusese batuta si violata in mod repetat si vazuse pe altele omorate, iar dupa aceea era un client italian care spunea despre aceeasi fata cum ca era sigur ca i-a facut placere sexul pe bani cu el.
Serios???

Toata lumea alege calea usoara, numai ca dupa aceea sa descopere ca ar fi preferat sa curete orice cacat de oriunde in loc sa se prostitueze.

Ioana spunea...

Sunt de acord cu argumentele Medusei si as vrea sa aduc ceva in plus: 1) Am vazut un astfel de proiect de lege elaborat la noi, mai demult, cand se vorbea (ca s-a mai vorbit) despre asta: nu continea mare lucru despre protectia vreunei prostituate. 90% era pentru protectia clientului. Iar tonul si nuantele folosite dovedeau ca oamenii care l-au conceput nu dadeau doi bani pe acele femei, ci doar pe barbatii care se foloseau de ele.

2) Prostitutia se apropie de sclavie. Pentru o anumita suma, o femeie este obligata sa isi abandoneze corpul placerii altuia, sa se supuna la orice, indiferent cat de dureros sau de umilitor, iar cand un om nu este propriul lui stapan si nu are voie sa zica "nu" in timpul actului sexual, e deja viol, indiferent care e compensatia.

3)Statul e obligat sa-si pazeasca cetatenii de lucruri care le fac rau, chiar daca ei si le doresc. Din acest motiv, medicamentele se dau cu reteta, iar cei care incearca sa se sinucida sunt inchisi in spitale.

*Bonus* Pentru cei care chiar cred in mitul "prostitutiei de placere": ti-ai dori ca fiica ta/mama ta sa fie prostituata? De ce nu, in fond s-ar distra si ele putin si ar mai face si un ban...? Daca raspunsul e nu, atunci fiica/mama CUI ar trebui sa faca asta?

Beatrice spunea...

Medusa, abia ce ti-am descoperit blogul si imi pare rau ca l-am gasit asa de tarziu. Iti multumesc personal pentru tot ce faci.
Sunt cu totul de acord in ceea ce spui despre prostitutie, fireste ca nimeni nu se gandeste la femei, tot pentru ei sunt facute chestiile astea, ca sa se imbogateasca niste smecheri.
Mult succes si nu te lasa!

medusa spunea...

Multumesc celor care mi-ati trimis mesaje de sustinere! E bine sa vezi ca mai sunt si altii care gandesc ca tine si inteleg ce spui.
Si, din fericire, se pare ca vocile celor care condamna legalizarea prostitutiei incep sa se faca auzite si in media. E un semn bun.

Anonim spunea...

Sunt de acord mie in suta cu ce spui. Doar ca te rog sa implementezi acum, in conditiile actuale un proiect pentru fetele acelea. Si sa imi spui dupa aceea ce piedici ai avut. As dori sa stiu cate studii, cercetari exista in Ro pe prostitutie, cate autoritati vorbesc despre asa ceva. Fa o lista, asa cum ai facut si in postarea aceasta. Si nu vb de acest recent "scandal".

Am vb ca una ce si-a patit-o. Fix anul acesta, fix cu bani de la UE. Asa cum i-am spui si lui Beatrice, va rog sa face lucruri si apoi sa le teoretizati. Pana sa nu o patesc eram ca voi. Cand am vrut sa actionez si mi s-au pus bariere mi-am dorit o lege. Eu va urez succes si ar fi bucuria secolului pentru mine daca ati face o propunere legislativa dupa legea din Suedia. Una care sa fie aprobata, bineinteles.

medusa spunea...

andreeamolocea, asa e. Ne trebuie o lege care macar sa dezincrimineze prostituatele, sa nu mai fie considerate niste infractoare.

Daca s-ar putea implementa si masura amendarii clientului, ar fi excelent, dar asta e mai greu tinand cont ca deciziile in Romania sunt luate de barbati si ei privesc prostitutia din perspectiva clientilor. Nu se gandesc si la femeile alea nenorocite.

Deci da, ar trebui o lege. Categoric.

medusa spunea...

andreea, diferenta e ca tu crezi ca legalizarea va pune capat traficului iar eu iti spun ca, din ce am citit, la olandezi si nemti, legalizarea a produs efectul contrar.
Sa nu incercam sa inventam noi roata, ci sa ne uitam la altii si sa invatam din experientele prin care ei eu trecut.

Acum 2 zile in Parlamentul Spaniei s-a dezbatut legalizarea prostitutiei si aproape toti au votat in contra. S-a vorbit clar despre faptul ca in Olanda legalizarea nu a fost un succes, ca traficul de femei a crescut, ca mii de femei au fost aduse din tarile sub-devoltate si Europa de Est la bordelurile lor si fortate sa presteze. Iar politistii olandezi cu greu pot afla daca in spatele unei femei se afla sau nu un proxenet.
La noi ce-o sa se intample? Trebuie sa fim foarte atenti sa nu dam drumul unei utopii si apoi sa ne dam palme ca rezultatele nu sunt cele asteptate.

andreea molocea spunea...

Stiu ca problema e spinoasa. Si chiar vorbeam cu ioana ca nici macar nu stim ce naiba vor fetele acelea. pe ele le-a intrebat cineva? Pentru ca nimeni nu stie mai bine problema decat ele. Eu stiu cazuri particulare in care fetele s/au reintors la prostitutie prin cazinouri. Se invatasera cu banii. Si asta mi-a stricat mai multe zile la rand. De aceea am sustinut si inca sustin ca ne trebuie niste cercetari la locul faptei si apoi sa fim destepti si sa facem legi. Ca o lege asa din senin, nitam-nisam s-ar putea, asa cum ai precizat si tu, sa fie un esec si o catastrofa.

katun spunea...

1. exista prostitutie din obligatie dar si din dorinta de a promova, de a se imbogati, de a obtine faima, si aici cred ca multi dintre voi puteti sa dati nume de "vedete" romanesti care o fac pe bani si nu se ascund, nu se jeneaza, nimeni nu le obliga, etc.

2. situatia prostituatelor care sunt obligate este cu adevarat groaznica... cunosc din declaratia unui proxenet metoda de "racolare si convingere" a fetelor; este destul de simplu, se alege o fata draguta, dintr-o familie saraca, cu parinti modesti fara relatii si conexiuni, de obicei fata nu are decat mama, este luata cu japca, dusa la niste tigani specializati in "metode de convingere", dupa ce este tinuta 2 saptamani la beci, batuta zilnic si violata la discretie de toata satra, fara mancare, doar apa, este luata si dusa intr-un apartament elegant din centrul capitalei, imbracata din magazinele cele mai scumpe, plimbata cu limuzina prin cluburi si restaurante de fitze, avand doar o singura obligatie, sa-i faca placere sexul indiferent de ce i se cere, cum arata si ce varsta are clientul... altfel stie ca se poate intoarce la beci, iar in tiganie nu vine politia sa te salveze!

3. legalizarea prostitutiei nu va putea elimina aceasta practica, nu va face decat sa ofere o acoperie oficiala proxenetului

4. tema legalizari prositutiei este falsa, la noi in tara a fost deja legalizata cu cativa ani in urma, atunci cand s-a prevazut ca doar cei care traiesc din prostitutie sunt pedepsiti... eu am cunoscut intr-un club 2 fete care se prostituau, dar oficial lucrau ca educatoare la o gradinita privata!!!

5. tema prostitutiei a fost lansata la cotroceni... avand in vedere ca presedintele provine din pd-l, partid declarat ca popular (adica centru), care are in nume particula liberal (adica dreapta) si sigla trandafirul socialistilor (adica stanga), avand in vedere ca presedintele promoveaza personaje politice ca elena udrea, este de inteles de ce doreste legalizarea activitatii de CURVA!

6. legalizarea prostitutiei este o cerinta europeana si ea se incadreaza in masurile de distrugere morala a societatii... dupa o vreme pedofilia se va legaliza si ea, in definitiv este vorba de optiunea libera a oricarui copil (fata/baiat) de a face sex cu un adult contra bomboane sau suc!

7. metoda norvegiana este buna doar partial, stiu de la cineva care locuieste in oslo ca strazile din centru sunt pline de prostituate, asta pentru ca sunt pedepsiti prin lege doar clientii... pentru a fi cu adevarat eficienta, legea trebuie sa pedepseasca pe toti cei implicati in aceasta activitate.

8. eu am fost de 3 ori beneficiarul serviciilor unor prostituate, ocazional, la "petreceri de baieti"... niciodata nu m-am simtit bine in aceste ocazii, ceva lipsea, simpla prestatie nu ajunge: flirtul cu gagica, preludiul, "tigara de dupa", etc.

katun spunea...

un partid al pedofililor din olanda cere legalizarea relatiilor sexuale cu minori peste 12 ani... asta este desigur doar prima etapa, urmeaza modificarea varstei odata ce societatea a acceptat!

http://www.gandul.info/news/partid-pedofililor-olanda-cere-legalizarea-relatiilor-sexuale-mi-259996

The Steel Man spunea...

Dumneavoastra puneti prost problema prostitutiei. Argumente:

1. Aveti in vedere numai reprezentantele sexului feminin.

2. Viitoarele "operatoare sexuale" nu detin nici o calificare in domeniu. O persoana care primeste bani pentru prestarea unor servicii de natura sexuala, nu se poate numi, automat, prostituata. Atata timp cat nu exista cursuri de pregatire in aceasta "meserie", nu putem vorbi despre existenta prostituatelor; recte, nici despre existenta prostitutiei! Nu am intalnit inca nici o femeie, cu gratiile tarifate, care sa-si fi sustinut Master-atul in Prostitutie. Este, Prostitutia, o arta, sau doar un mestesug? Practicarea ei, la modul profesional, presupune cunostinte vaste, din multiple domenii: psihologie, medicina, limbi straine, cosmetica, s.a.

3. De ce oare, Isus, acest Model de desavarsire umana, a tolerat prezenta prostituatelor? De ce nu le-a condamnat explicit si categoric? A asteptat sa apara "feministele" din lumea moderna? Ori poate pentru ca El stia (printre multe altele) ca, atata vreme cat exista casatoria, va exista si prostitutia? Legalizarea, ori interzicerea Prostitutiei, este un paliativ. Desfiintati casatoria si va disparea Prostitutia!

4. Cu regret o constat, dar femeile din ziua de azi nu mai au nimic in comun cu prototipul arhetipal al Femeii veritabile, nobile, pure. Femeia din ziua de azi este o caricatura de femeie autentica - ce da nastere unor viitoare brute. Eu NU VAD femei. Dupa cum nu vad nici purtatori autentici de pantaloni.

5. Nu stiu ce venit lunar aveti dumneavoastra. Dar o femeie dintr-o agentie de "insotitoare", poate castiga si 10000 de dolari pe noapte. Fara ca ai ei clienti sa-i reproseze ceva. De ce ar refuza? De altfel, o prostituata ii ofera unui barbat, foarte mult, pentru foarte putin...

6. Fiecare este liber(a) sa faca tot ce pofteste cu propriul corp. Cu conditia sa cunoasca toate consecinetele, desigur. Esti adult(a)? Raspunzi pentru actiunile tale. Cu, sau fara "permisiune oficiala", prostitutia va dainui. Atata timp cat nu sunt combatute cauzele fenomenului. Agitatia dumneavoastra nu are nici o finalitate. Chiar daca va iluzionati ca ar avea unele urmari. Daca omul vrea sa se prostitueze, n-are decat. Ideea este sa nu fie fortat(a) sa o faca.

7. Pentru multe femei, prostitutia reprezinta o modalitate de a ispasi unele pacate din vietile anterioare. Deci are functie "purificatoare". Cu ce drept sa li se interzica aceasta modalitate de penitenta? Atata timp cat finalitatea e una de evolutie spirituala, se aproba.

8. Prostituatele pacatuiesc prin exces. Calugaritele pacatuiesc prin lipsa. De ce nu am desfiinta si manastirile?

9. O femeie casatorita este o prostituata cu un singur client. Apropo: v-ati casatori cu un barbat sarac lipit pamantului, dar pe care l-ati iubi? Ati accepta sa traiti alaturi de el, in saracie? Majoritatea fetelor si femeilor NU ar accepta. Prin urmare, pot fi catalogate drept prostituate! Lumea e plina de "intretinute" - mari moraliste! -, pe care, fereasca diavolul sa le clasifici drept curve cu certificat de casatorie!

10. Intreaga societate contemporana incurajeaza erotismul exacerbat si anarhic, lipsa de rusine, atentatele la pudoare, masculinizarea femeilor, moda, infidelitatea, consumatorismul (inclusiv de barbati), si, in genere, traiul dezlantuit. Ce sperati sa obtineti cu initiativa dumneavoastra? Fiecare om capata ceea ce a cautat/merita.

11. Nu "taxarea clientului" este problema! Cu, sau fara rasplata financiara, sexul in exces este problema! Destrabalarea. Cultul instinctului sexual. Seductia agresiva practicata de femelele exhibitioniste din lumea moderna. Poliandria/Poligamia. Las la o parte "prostitutia sacra".

12. Asadar, legalizarea a ce? Nu exista femei, nu exista barbati, nu exista Prostitutie veritabila. Nimic nu exista. Totul e mort, lipsit de iubire sufleteasca. Totul este ca si cum ar fi. Doar iubirea era mantuitoare. Acum ne-a mai ramas doar cunoasterea; doar Adevarul...