vineri, 2 aprilie 2010

Teme feministe la "Cafeneaua critică" de miercuri, 7 aprilie

Următoarea întâlnire a proiectului de dezbateri culturale "Cafeneaua critică" se va ocupa de teme feministe: naşterea; regândirea idilei.

Puncte de pornire: volumul Naşterea. Istorii trăite, coordonat de Mihaela Miroiu şi Otilia Dragomir (Editura Polirom, 2010)** şi expoziţia de artă contemporană româno-austriacă Idila/Idyll deschisă la Galeria bucureşteană Atelier 030202 (11 martie-11 aprilie 2010), curatoare: Olivia Niţiş***.

Invitaţi: Mihaela Miroiu şi autoarele volumului Naşterea. Istorii trăite, Olivia Niţiş şi artistele prezente în expoziţia Idila/Idyll.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.


Miercuri, 7 aprilie 2010, orele 18.30-21.00

Club Control

Bucureşti, Str. Academiei nr. 19

Intrarea este liberă.

4 comentarii:

Amalia spunea...

Ma bucur mult ca ai scris despre asta. Am intrat pe blogul tau ca sa te anunt, in caz ca nu stii. Daca ai anuntat si alte feministe, eventual blogarite, e super. Clar ca voi fi acolo!

Medusa spunea...

Mersi, Amalia. Avem antene lungi aici si aflam tot ce misca:P

Anonim spunea...

Am fost si eu la discutia pe teme feministe. Eu sunt o feminista lesbiana si am incercat la un moment dat sa merg la un grup feminist, in alt oras, din care m am simtit exclusa doar din cauza faptului ca sunt lesbiana. Care este raspunsul feministelor din Romania fata de lesbiene? Am vrut sa pun unele intrebari in cadrul discutiei si sa fac legatura intre tema si feminismul lesbian, dar iubita mea mi a interzis sa fac aceasta, pentru ca daca as fi pus respectiva intrebare, ea ar fi iesit din sala, nu voia sa si asume o expunere gratuita si eventuale remarci homofobe/ intoleranta etc. Asa ca nu am mai pus nicio intrebare.

medusa spunea...

@anonim, din cate stiu eu, majoritatea persoanelor care au participat la discutie sustin drepturile si sansele egale pentru persoanele homosexuale in raport cu cele heterosexuale. Daca ai fi intervenit probabil ai fi avut o surpriza placuta. Cu alta ocazie iti recomand sa-ti invingi temerile.