luni, 11 aprilie 2011

Dezbaterea „Ştiinţa la feminin” la Universitatea din Bucureşti

Joi, 14 aprilie 2011, Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, United Nations Population Fund (UNFPA) şi Academia Română organizează a doua dezbatere din seria România la feminin, intitulată Ştiinţa la feminin.

Dezbaterea va aborda o serie de întrebări - Cine sunt femeile de ştiinţă?, Care sunt realizările lor?, dintr-o perspectivă istorică, analitică şi practică.

La întâlnire vor participa conf. dr. Ionela Băluță (Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București), prof. Lavinia Bârlogeanu (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti), Marius Cosmeanu (jurnalist, TBC), drd. Teodora Văcărescu (Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti), dr. Raluca van Staden (cercetător în chimie, Medalie de Inventator, Geneva).

Moderatorii evenimentului sunt dr. Laura Grunberg (CEPES-UNESCO şi profesor la SNSPA) şi lector dr. Silvia Marton (Facultatea de Ştiinţe Politice).

Dezbaterea Ştiinţa la feminin va avea loc între orele 9:30-12:30 în sala Negulescu a Facultăţii de Ştiinţe Politice (str. Spiru Haret, nr. 8).

România la feminin este o serie de dezbateri lunare organizate de Sistemul ONU din România în parteneriat cu Facultatea de Științe Politice a Universităţii din București şi Academia Română. Aceste dezbateri propun un alt fel de a privi teme de importanţă critică pentru societatea românească contemporană (precum politica, economia, ştiința, sănătatea, familia, valorile etc.), toate dezbătute din perspectiva contribuţiei femeilor şi a dezirabilităţii realizării unei adevărate parităţi de gen în România.

Link: Invitaţia la dezbatere.


2 comentarii:

Amalia spunea...

Ceea ce putin se stie este ca in Romania stiintele bio-medicale sunt dominate (numeric) de femei. Am studiat la o facultate de profil si la noi in grupa nu era niciun baiat. Apoi am lucrat numai cu femei, am avut sefi numai femei. Asta e partea buna. Partea rea e ca cercetarea biomedicala e subfinantata, condusa la nivel inalt de personaje corupte. Practic e aproape distrusa.
Povestile femeilor din cercetarea biomedicala sunt toate aventuri mai mult sau mai putin tragice.
Despre femeile din stiinta romaneasca nu se vorbeste niciodata, despre realizarile lor, unele foarte indraznete, nu se vorbeste nimic. E mai simplu sa vorbesti de femeile ca obiecte sexuale, toape inculte etc.

Gabi spunea...

Există un calendar al acestor reuniuni/dezbateri!? M-ar interesa să particip câte odată...