luni, 30 aprilie 2012

Social-democraţia de Constanţa


Prezent într-o emisiune a postului de televiziune RTV, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat că în România avem fete frumoase şi ar fi păcat să nu exploatăm această frumuseţe pentru atragerea turiştilor arabi.

Nu este o promovare a turismului sexual în România, a negat el.




Că Radu Mazăre vrea să promoveze distracţia şi petrecerile, în loc de peisaje şi alte atracţii turistice nu-i rău. Grav este că politicianul aşa zis social – democrat nu are nicio reţinere, şi nu este prima oară, de a trata femeile ca pe nişte mărfuri, ca pe o resursă neexploatată a României (că tot se vorbeşte des în ultima vreme despre resurse minerale, de aur, gaze de şist, cupru).  

Este periculos că într-o ţară care are mari probleme cu traficul de fiinţe umane şi proxenetismul – nu e săptămână să nu avem ştiri despre reţele de proxenetism şi trafic de fiinţe umane anihilate de poliţişti -, într-o ţară în care sărăcia le împinge pe sute de fete şi femei să presteze „de bună voie” fel de fel de servicii sexuale, de la videochat la masaj erotic şi prostituţie, vine un politician care se pretinde de stânga, adică preocupat de categoriile vulnerabile, să ne propună campanii de promovare a turismului prin intermediul fetelor frumoase.  Orice numai să sară arabii cu banul, că ştiţi vorba aia, banii n-au miros! 

Româncele au deja o imagine de femei facile în afara ţării. Let’s face it! Străinii privesc româncele îmbrăcate un pic mai sexy ca pe prostituate. Povestea asta că „avem cele mai frumoase fete din lume” ascunde o definire sexistă bazată pe ideea că femeile de aici sunt în principal corp, nu personalitate sau inteligenţă. Cu asta vrem să ne lăudăm? Mulţumesc, dar eu aştept de la social-democraţie politici publice care să promoveze demnitatea şi afirmarea femeilor, nu reducerea lor la statut de obiecte sexuale şi cu atât mai puţin la statut de mijloace de atragere a turiştilor străini.


Citeşte şi:

6 comentarii:

Anonim spunea...

Prostitutia trebuie legalizata si regularizata

Tudorina spunea...

@Anonim, ca să ce? Să transformăm proxeneţii în oameni de afaceri onorabili.Să oferim "locuri de muncă" femeilor? No thanx.

Elena spunea...

"papusicile" alea au venit de buna voie la filmare... toate viseaza o cariera de fotomodel, un barbat cu bani.. modelul lor de viata e Monica Columbeanu !!!
Problema e educatia! Fetele alea vor un trai usor... ca e mai usor sa stai pe spate decit sa te trezesti la 6 si sa mergi la servici !!!
Daca o sa reusim vreodata sa schimbam mentalitatea tinerelor, sa le invatam ca pot sa reuseasca in viata folosindu-si creierul nu alte parti ale corpului, o sa reusim sa diminuam fenomenul...

Anonim spunea...

Felicitari, Tudorina, pentru ca ai remarcat si ai pus in discutia atitudinea si declaratiile domnului Mazare. Astept si o luare de pozitie a conducerii partidului politic din care face parte respectivul domn, precum si o atitudine constant critica a presei fata de astfel de obscenitati.

Elena spunea...

Eu as vrea si o atitudine constant critica fata de emisiuni gen "burlacul" sau "next top model" (unde apropo, am vazut concurente de 14-15 ani... deci minore.. si dezbracate.. ceea ce ma duce cu gindul la ceva pornografie infantila). Si fata de mentalitatea impusa constant prin emisiunile tv, fata de impunerea de modele de o anumita factura tinerei generatii... Nu vreau sa ma gindesc la un sondaj intr-un liceu, citi elevi stiu cine e Monica Columbeanu, si citi cine e Ana Aslan...

Tudorina spunea...

Elena, eu nu mă uit la televizor, habar n-am de emisiunile astea. Pot să te rog să scrii tu un articol pe scurt despre ceva din ele? Ţi-l public cu numele tău sub titlu.
Scrie-mi pe duorina@hotmail.com