marți, 24 februarie 2009

Cezar Preda încurajează violenţa în familie

Deputatul Cezar Preda de la PD-L a răbufnit într-o şedinţă tensionată a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, sugerându-i altui deputat să-şi verse nervii pe nevasta lui acasă, nu pe el.

Culmea e că la şedinţa respectivă Preda încercase să ia cavalereşte apărarea Robertei Anastase, aflată într-o dispută cu deputatul Bogdan Olteanu. Văzând că Olteanu ridică tonul, Cezar Preda i-a replicat:
„Să zbieraţi la nevasta dumneavoastră, nu la mine!”

Carevasăzică la nevastă poţi să ţipi, la colegii de serviciu nu. Comportamentul civilizat se opreşte la uşa casei, dincolo de care poţi să faci de vrei. Nevasta e, în mentalitatea acestui Cezar Preda, un fel de sac de box pe care poţi să-ti descarci frustrările refulate în timpul activităţilor cotidiene.

Cezar Preda este, din păcate, un reprezentant fidel al unei categorii importante de cetăţeni ai României. E vorba de bărbaţii care apelează deseori la comportamente agresive faţă de neveste, comportamente care în alte contexte ar fi nepermise. De multe ori, nici chiar când se ajunge la agresiuni fizice grave, violenţa în familie nu e reclamată, tocmai pentru că în România persistă mentalitatea că astfel de comportamente ar fi normale.

Niciun comentariu: