marți, 9 martie 2010

Victor Ponta, despre desfiinţarea Agenţiei Naţionale de Protecţie a Familiei şi lipsa unei Strategii de prevenire şi combatere a Violenţei Domestice

De 8 martie, Victor Ponta a criticat la „Sinteza Zilei” desfiinţarea de acum câteva luni a Agenţiei Naţionale de Protecţie a Familiei, care a condus la blocarea fondurilor pentru proiectele de prevenire şi combatere a violenţei în familie. Guvernul condus de Emil Boc nu a ţinut cont nici măcar de faptul că domeniul este printre priorităţile preşedinţiei spaniole a UE.

Ponta a mai criticat şi numărul prea mic de adăposturi temporare pentru victimele acestui tip de violenţă şi lipsa unei strategii în domeniu.


4 comentarii:

Lucia Lepadatu spunea...

Tudorina,
Cred ca Victor Ponta merita nu numai incurajari dar si un premiu pentru faptul ca este singurul om politic - presedinte de partid care a abordat aceasta chestiune si a aratat ca problematica nu ii este straina.

medusa spunea...

Problema s-ar putea să-i fie străină şi să fi prins câteva informaţii din zbor pentru a le folosi într-un discurs inteligent de 8 martie.
Premiu o să merite atunci când o să facă efectiv ceva pentru combaterea VD. Dar ceva consistent, nu declaraţii la tv. Fapte nu vorbe.

Anonim spunea...

Cata ipocrizie la Ponta, pai chiar PSD-ul a propus desfintarea Agentiei, pt. ca dna Ileana Savu pe atunci presedinta Autoritatii pt Copil impreuna cu adjuncta sa cantareata Luminita Anghel, sub ministeriatul lui Sarbu au convenit sa ia si Agentia pt protectia Familiei. Intamplarea a facut ca nu e pt cine se pregateste ci pt cine se nimereste, asa ca adevarul asta e si in niciun caz, bla,bla.

Anonim spunea...

Da, probabil, de aceea este