duminică, 17 iulie 2011

Corina Creţu (PSD ): "Din punctul de vedere al respectării drepturilor femeilor, România aparține lumii a treia"

Eurodeputata PSD Corina Crețu, vicepreședinta a Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, acuză, prin intermediul unui comunicat de presă, lipsa totală de preocupare a autorităților române pentru îmbunătățirea condiției femeilor.

"Societatea românească este, în continuare, mai apropiată de țările subdezvoltate decât de statele occidentale, din cauza lentorii progreselor și a mentalității misogine. Din punctul de vedere al respectării drepturilor femeilor, România aparține lumii a treia", este de părere Corina Crețu, care a participat, joi, în calitate de membră a Delegației Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, la lansarea, la sediul ONU din New York, a Raportului UN Women privind progresele în îmbunătățirea situației femeilor în lume.

"E revoltător că numai unu din zece parlamentari români este femeie, că o persoană de sex feminin câștigă în medie 75% din salariul unui bărbat, că rata mortalității maternale rămâne foarte ridicată și că unu din cinci români consideră că e justificabil ca un bărbat să-și bată soția. Dar și mai revoltător decât această imagine creionată societății românești de raportul agenției ONU pentru femei este faptul că, în loc de progrese, asistăm la o degradare a situației femeilor, pe fondul recesiunii, pierderii locurilor de muncă, sărăciei în creștere, abandonului școlar tot mai mare, degradării serviciilor medicale și lipsei de protecție din partea statului", susţine Creţu.

Comunicatul complet aici.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Care drepturi ale femeilor sunt încălcate, că n-am înțeles? Să câștigi bani mai mulți e un drept? Să fii politician e un drept? Doar femeile au rămas fără locuri de muncă?
Aceeași mult hârșâită placă a auto-victimizării. Femeia, acest Cristos colectiv al umanității!

MoniQQ spunea...

Sa vedem... declaratia drepturilor omului spune urmatoarele lucruri:

# Orice persoana are dreptul la munca, la libera alegere a muncii sale, la conditii echitabile si satisfacatoare de munca, precum si la ocrotirea împotriva somajului.
# Toti oamenii, fara nici o discriminare, au dreptul la salariu egal pentru munca egala.
# Orice persoana are dreptul de a lua parte la conducerea treburilor publice ale tarii sale, fie direct, fie prin reprezentanti liber alesi.
# Orice persoana are dreptul de acces egal la functiile publice din tara sa.

Pornind de la idea progresista ca femeile ar fi oameni, si ca drepturile omului se aplica si femeilor, atunci da, au dreptul la salarii egale pentru munca egala si la reprezentare in politica.