Judecătorii Curţii de Apel Cluj au dispus trimiterea la închisoare, pe timp de un an, a unei femei din Baia Mare acuzată de practicarea prostituţiei.
Curtea de Apel a judecat, luni, recursul femeii la hotărârea Judecătoriei Baia Mare, care o condamna la un an şi jumătate de închisoare cu executare pentru prostituţie. Judecătorii clujeni au redus pedeapsa cu 6 luni şi au dispus că femeia va fi încarcerată de îndată. Femeia a fost surprinsă în flagrant practicând prostituţia, în condiţiile în care fusese condamnată de către Judecătoria Baia Mare la 6 luni de închisoare cu suspendare. Ea avea peste 100 de amenzi neachitate, pentru practicarea prostutiţiei, totalizând peste 160.000 de lei. Sentinţa este definitivă, informează Adevărul.
Condamnarea la închisoare este posibilă întrucât Noul Cod Penal nu a intrat în vigoare, astfel că practicarea prostituţiei continuă să fie reglementată de vechea lege. O dată cu noul Cod Penal prostituţia nu va mai fi considerată infracţiune. Singura sancţiune pentru practicarea ei va fi amenda administrativă. Clienţii nu vor păţi în continuare nimic (bieţii de ei, sunt doar victime "racolate").
Este revoltător că, deşi în viitorul apropiat va dispărea din lege sancţiunea penală pentru oferirea de servicii sexuale contra-cost, mai există judecători care aplică această măsură. Este cu atât mai revoltător cu cât, în acelaşi timp, o altă instanţă a dispus doar închisoare cu suspendare pentru mai mulţi proxeneţi care au exploatat tinere sub paravanul unor agenţii de fotomodele, oferindu-le inclusiv unor oameni politici (cum ar fi Robert Negoiţă de la PSD, care a ajuns bine mersi primar al sectorului 3 din Bucureşti).
4 comentarii:
Daca in Germania si Olanda prostitutia este legalizata asta nu inseamna ca ei sant mai prosti ca noi ci din contra respecta cea mai veche meserie din lume.Cand se va legeliza si la noi va exista o protectie clara si a lor si a celor ce platesc.Amanarea acestei legalizari aduce doar deservicii ambelor parti.
legalizarea vine la pachet cu multe alte probleme, nu sunt in favoarea ei. Cred ca se pot gasi alte solutii.
Ca de exemplu?
modelul suedez, discutat acum si de francezi.
Trimiteți un comentariu