marți, 10 februarie 2009

"Eu iau decizii, nu fac cafea"

Acesta a fost unul din mesajele electorale transmise de Tzipi Livni, preşedinta partidului Kadima din Israel.

Campania electorală din Israel a însemnat pentru Livni o schimbare radicală de discurs. Până de curând ea nu miza pe faptul că e femeie, de teamă să nu fie în dezavantaj faţă de rivalii săi politici, scena politică israeliană fiind dominată de bărbaţi.

Schimbarea a venit când unii au atacat-o insinuând că ar fi slabă şi că funcţia de premier al Israelului pe care o visează ar fi prea mult pentru ea. 'It’s too big for her' – spunea fără scrupule un afiş împotriva ei.

Livni e de părere că a putut dovedi că e dură în politică şi că e intransigentă cu Hamas când, în calitate de Ministru de Externe, a fost unul din promotorii de bază ai începerii ofensivei militare din Fâşia Gaza.

Acum, faptul că e femeie îi poate aduce voturi nesperate de la electoratul feminin indecis, 15% din electorat declarându-se indecis la votul care are loc astăzi.

Mesajele sale au fost clare: a sosit vremea femeilor, Israel e o ţară în care femeile pot asuma funcţii de conducere.

În replică, unele partide religioase au organizat mitinguri numai cu femei, amintind că "adevărata profesie" a unei femei religioase o reprezintă munca pentru casă, copii şi bărbat.

2 comentarii:

Unknown spunea...

chiar imi place tipa. e genul ala de ballbreaker bitch cu inima de aur :D

Anonim spunea...

Nu mai pot insela pe nimeni, nici ea si nici escrocul de Olmert, tocmai au pierdut alegerile. Vine Netanyahu. LONG LIVE ISRAEL !