luni, 7 decembrie 2009

Naşterea unui copil măreşte inegalităţile între femei şi bărbaţi

Arnaud Regnier-Loilier, demograf în cadrul Institutului Naţional de Studii demografice (INED) din Franţa şi specialist în problemele familiei, a încercat să afle dacă naşterea unui copil modifică repartizarea sarcinilor într-un cuplu. Concluziile sale:

“Naşterea unui copil accentuează dezechilibrul în repartizarea sarcinilor între bărbaţi şi femei", spune el în buletinul INED “Populaţie & Societate”. Femeile se îndepărtează de piaţa muncii şi îşi asumă tot mai mult sarcinile casnice”.

[..]

Dorinţa de a se bucura de un moment privilegiat, grija de a se conforma modelelor sociale, nevoia de mai mult timp pentru sarcini casnice mai multe - totul face ca femeile să se îndepărteze de piaţa muncii. Dorită sau făcută de nevoie, această alegere le împinge din nou pe femei în rolul tradiţional de casnică şi accentuează dezechilibrul în interiorul cuplului. “Schimbarea situaţiei profesionale a femeii explică o bună parte a evoluţiei organizării casnice, subliniază demograful. Femeile şi-au încetat sau redus activitatea profesională şi şi-au asumat mai mult sarcinile zilnice (mese, spălat vase, etc.)”.

Articol complet aici.

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/143990/Ocheadele-in-decolteul-femeilor-sunt-benefice-pentru-barbati.html

M-am oripilat. Fabrica de stiri nu mai are nici un pic de bun simt.