marți, 13 martie 2012

Jennifer Fox, invitata specială a festivalului One World Romania

Renumita regizoare, globetrotter şi susţinătoare a drepturilor femeii Jennifer Fox, unul dintre cele mai importante nume ale filmului documentar din ultimii 25 de ani, este invitata specială a celei de-a cincea ediţii a festivalului One World Romania (13 – 18 martie).

Pe 15, 16 şi 17 martie, o retrospectivă dedicată filmelor sale va avea loc la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Regizoarea va susţine şi un masterclass la Bucureşti, pe 15 martie.

Cea mai populară realizare a lui Fox este seria de 6 episoade intitulată Flying: Confessions of a Free Woman, despre care creatoarea serialului Sex and the City, Candace Bushnell, spunea că ar trebui să fie materie obligatorie pentru femeile din toată lumea. Pentru acest documentar, Jennifer Fox a călătorit în 17 ţări şi şi-a explorat propria viaţă emoţională şi sexuală pentru a descoperi ce înseamnă să fii o femeie liberă astăzi.

Primul ei film, Beirut: The Last Home Movie, complex şi emoţionant ca un film de ficţiune, descrie o familie aristocratică ce încearcă să-şi păstreze stilul de viaţă în toiul războiului civil libanez. În My Reincarnation (2010), Jennifer Fox spune povestea relaţiei dintre marele maestru budist Namkhai Norbu şi fiul său, Yeshi, considerat reîncarnarea unui faimos Dalai Lama. Niciodată până acum un mare maestru tibetan nu a permis accesul deplin la viaţă sa privată şi este puţin probabil ca acest fapt să se mai repete vreodată.

De la debutul sau, în 1988, realizările regizoarei americane au fost premiate în cele mai prestigioase festivaluri (Sundance, Cinema du Reel, Hot Docs, etc.) şi difuzate în foarte multe ţări. La masterclass-ul din Bucureşti, Jennifer Fox va vorbi despre felul în care lucrează şi trăieşte în faţa şi în spatele camerei de filmat.

Programul de difuzare a filmelor lui Jennifer Fox:

Noul Cinematograf al Regizorului Român

15 martie 2012,

20h00 - Beirut: The Last Home Movie, SUA, 1987, 125'


16 martie 2012

20h00 - Flying: Confessions of a Free Woman, SUA, 2006, 2 x 60'


17 martie 2012

20h00 - My Reincarnation, SUA / NL / IT / CH, 2010, 102'




Sursa informaţiilor: Reporter Film şi LiterNet.ro.

Niciun comentariu: