miercuri, 17 octombrie 2012

CNA: Femeile pot fi prezentate în ipostaze degradante în intervalul 23.00-6.00

Piesa "Toate-s la fel" a trupei Paraziţii a fost interzisă de la difuzarea pe posturile TV în timpul zilei, printr-o decizie luată de CNA, care a considerat că melodia încalcă legislaţia audiovizualului şi pune femeia în ipostaze degradante, însă videoclipul poate fi difuzat în continuare noaptea.



Potrivit CNA, posturile care au difuzat respectivul videoclip au încălcat articolul 18 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia: Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6.00 - 23.00 producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat; b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen; c) persoane în ipostaze degradante", dar şi artciolul 19, alineatul 2 din Cod, potrivit căruia "Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii: i) prezentarea femeii în ipostaze degradante.

Astfel, CNA a decis să aplice decizii de intrare în legalitate în acest caz, fapt care înseamnă că piesa respectivă nu mai poate fi difuzată de televiziuni în timpul zilei, putând fi transmisă pe posturile TV doar noaptea (între orele 23.00 - 6.00).

Cristina Trepcea, membru al CNA, a remarcat ironic faptul că, potrivit legislaţiei audiovizuale, "femeia poate fi prezentată în ipostaze degradante între orele 23.00 - 6.00".

Detalii aici.


2 comentarii:

Un ascultator Parazitii spunea...

Ah... da?
Atunci clar o să le cumpăr CD-ul ca să fiu sigur că vor mai scoate și alte materiale - dacă porcii de la CNA s-au gândit să mai cenzureze un pic.

Anonim spunea...

Semnalez un caz CLASIC de discriminare. Mai rau e ca vine din partea Rapid Bucuresti, echipa cu cele mai multe spectatoare din campionat. Si cu un patron tata de fete.

Ar fi frumos sa ii scrie cineva domnului Copos si fiicei sale Ana...

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/foto-discriminare-la-rapid-inainte-de-derby-femeile-au-accesul-interzis-cu-dinamo-x-367598.html